Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφισμα της 20 Σεπτεμβρίου

Σήμερα Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση:

    1. Καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να πει όχι στην εφεδρεία, να μη δώσει λίστες «εφέδρων», υποψηφίων για ανεργία.

    2. Εκφράζει την απογοήτευσή της για την κατάσταση που επικρατεί στον συνδικαλιστικό της φορέα, την ΕΣΗΕΑ, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία. Καλεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

    3. Καλεί την διοίκηση της ΕΡΤ να προβάλει τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ που έχουν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το χώρο της διανόησης, του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Καλεί επίσης τη διοίκηση να προβάλει εκπομπή έκτακτης πολιτικής επικαιρότητας, παραγωγής των ίδιων των εργαζομένων, με θέμα τις εξελίξεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    4. Αποφασίζει τη δημιουργία ιστότοπου, dimosiografoiert.blogspot.com, για να ανοίξει ένας διάλογος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο ιστότοπος θα αποτελεί βήμα έκφρασης των εργαζομένων της ΕΡΤ και όσων άλλων το επιθυμούν.

    5. Συντονίζει τις δράσεις της με τις κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων που απειλούνται από την εργασιακή εφεδρεία. Πρώτο ραντεβού, Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος (συντονιστικό των υπό συγχώνευση φορέων).

    Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πιστεύουν ακράδαντα ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ο μόνος φορέας ενημέρωσης που μπορεί να διασφαλίσει αντικειμενικότητα, πλουραλισμό και πολυφωνία, πέρα από ιδιωτικά και ιδιοτελή συμφέροντα και για τους εργαζομένους στην ΕΡΤ αυτό αποτελεί πρόταγμα.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου