Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης


Σε κοινή  Γενική  Συνέλευση οι εργαζόμενοι σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓ Τύπου και Δημοτικά Ραδιόφωνα , στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ , μετά την συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της γενικής απεργίας στον Τύπο  αποφάσισαμε:

-κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα  48ωρη απεργία έως τις 6 πμ της Παρασκευής, σε όλα τα δημόσια  μέσα ενημέρωσης . Συμμετέχουμε  στην αυριανή γενική απεργία με  συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Μουσείο . Την ερχόμενη Πέμπτη, δεύτερη μέρα  της γενικής  απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ, δίνουν ραντεβού στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να  αποφασίσουμε για το μέλλον των κινητοποιήσεων μας . Μη ξεχνάμε ότι η Παρασκευή είναι η επομένη της  ψήφισης ή της καταψήφισης του πολυνομοσχέδιου που αλλάζει δραματικά  τις εργασιακές μας σχέσεις , τους μισθούς , επηρεάζει την  βιωσιμότητα  των ασφαλιστικών μας ταμείων  και μειώνει δραστικά τις συντάξεις από 1η Νοεμβρίου του 2011 .
Χθες  κατατέθηκε τροπολογία  η οποία εάν ψηφισθεί μετατρέπει τους δημοσιογράφους  στα Δημόσια Μέσα  σε κρατικούς  υπαλλήλους  εντάσσοντάς τους στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στο στενό δημόσιο τομέα και  στις ΔΕΚΟ. Με εσκεμμένες ασάφειες καταργεί ουσιαστικά τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ εργοδοτών και δημοσιογραφικών ενώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας   Καταργεί την διαπραγμάτευση  των όρων εργασίας και οδηγεί σε εξαθλίωση τους εργαζομένους στα ΜΜΕ.Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας ,οδηγεί στην οικονομική αιμορραγία και την τελική καταρρευση των ασφαλιστικών μας ταμείων ,γεγονός που αφορά όλους στους εργαζόμενους στα ιδιωτικά και δημόσια μέσα .
 ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ. ZHTAME  ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου