Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η πρόταση της επιτροπής για την επόμενη μέρα

Συνάδελφοι,

Συνεκτιμώντας τις εξελίξεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας ( ΚΥΑ για να λάβει περιεχόμενο η εξαίρεσή μας από το ενιαίο μισθολόγιο βαθμολόγιο και η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έληξαν), καθώς και την ανάγκη συντονισμού των δημοσιογράφων στο σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, επισημαίνουμε:

- Είναι ορατή η δυνατότητα αύξησης του συνολικού αριθμού ανανέωσης των συμβάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι οι 44 συνάδελφοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των μουσικών συνόλων θα υπαχθούν στο Υπ. Πολιτισμού.

- Προχωρεί η διαδικασία της απαραίτητης ΚΥΑ για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

- Συζητείται στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΡΤ (16/1/2012) το «προσχέδιο» της ΚΥΑ που θα καθορίζει τη μισθολογική βάση των εργαζομένων στην ΕΡΤ , όπως απαιτείται με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μας εξαιρεί από το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Επίσης συζητούνται τα κριτήρια για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων προσωπικού ειδικών θέσεων (ΠΕΘ).

Έχουμε ζητήσει ήδη ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα από το Δ.Σ της Εταιρείας η οποία και θα γίνει εντός της ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάσσουμε το συντονισμό όλου του κλάδου, υπό την ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ και προτείνουμε :

-την καθολική συμμετοχή μας στην 48ωρη πανελλαδική απεργία (17 και 18 Ιανουαρίου) που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.
- την καθολική συμμετοχή μας στη Γ.Σ της ΕΣΗΕΑ στις 24 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ένωσης.

Προτείνουμε τη διεξαγωγή Γ.Σ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, όπου και θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας, με βάση τα νέα δεδομένα αλλά και τις νεότερες αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση του Σωματείου μας καθόριζε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 18.30 της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου έως και τις 06.00 της Τρίτης 17 Ιανουαρίου.


Συνάδελφοι,

Τα προβλήματα στο κλάδο εντείνονται. Ο θεσμός της Γενικής Συνέλευσης στους κατά τόπους χώρους εργασίας και ο συντονισμός της δράσης και του αγώνα μας από τα Σωματεία μας πρέπει να διαφυλαχθούν.


Η συντονιστική επιτροπή
των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

1 σχόλιο:

  1. Πολύ Σοβαρή και Εμπεριστατωμένη η Πρόταση της Επιτροπής Προς τη Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Άρα, να Αναμένουμε Ορισμό Νέας Συνέλευσης (Αυτής που Καλούμε και "Διαρκή"), προ της Λήξεως της Παρούσης Κινητοποίησεως (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ) Προκειμένου η Πρόταση να Συζητηθεί και να Ληθφούν οι Σχετικές Αποφάσεις με τη Δημοκρατικό Τρόπο που Έχει Ακολουθηθεί έως Τώρα;
    ΚΑΡΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή