Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στο… ίδιο τσίρκο (της ΕΣΗΕΑ) θεατές οι Δημοσιογράφοι



  newstrap.gr  

Γράφει ο Σωτήρης Σ. Στανωτάς

Ο κόσμος καίγεται, η Ελληνική κοινωνία αλλάζει ραγδαία αλλά οι καθ ύλην αρμόδιοι να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό και να σπρώξουν την Ελλάδα να πάει, εκεί που της πρέπει, στο μέλλον, δηλαδή οι δημοσιογράφοι, παραμένουν αγκυλωμένοι σε χρώματα, ιδεολογίες και δοξασίες, που σταθεροποιήθηκαν σε ένα κακό παρελθόν. Για να μην πω, πως αδιαμαρτύρητα πολλοί έχουν μετατραπεί σε προθυμογράφους.

Ο κόσμος καίγεται, αλλά στο σπίτι της Δημοσιογραφίας, δηλαδή την ΕΣΗΕΑ, κάνουν... συνδικαλισμό(!) και ευελπιστούν ότι θα επανέλθουν στην πριν από την κρίση κατάσταση της «βασιλείας της διαπλοκής και των συμφερόντων».

Ο κόσμος αλλάζει, αλλά εμείς, οι Λειτουργοί του Τύπου, εμφανιζόμαστε να απέχουμε από το πεζοδρόμιο, εκεί όπου κινείται ο κόσμος, τον οποίο οφείλουμε να υπηρετούμε.

Δεν μπορούν να υπάρχουν σήμερα χρώματα και στρατηγικές κομμάτων σε ένα καθαρό Συνδικάτο: ο Λαός έχει επιλέξει την «αχρωματοψία» για να πορευτεί στο μέλλον.

Είναι εγκλωβισμένος και μπερδεμένος ο πολίτης, στον καταιγισμό της δήθεν ενημέρωσης που του επιβάλαμε εμείς, που δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών για την κατάντια μας!. Από τους εργοδότες έχει χαθεί το μέτρο, εμείς αναζητάμε φρούδες ελπίδες ρόλων τους οποίους κακο-διδαχθήκαμε και προσπερνάμε το γεγονός, ότι τίποτα σήμερα δεν μπορεί να είναι όπως χθες.

Η Δημοσιογραφία, μέσα από διεργασίες τις οποίες επιτρέψαμε αν δεν διευκολύναμε, ως «επαγγελματίες», απαξιωμένη και οι σε εισαγωγικά Συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, εξακολουθούν να παίζουν τσιγκολελέτα στην οδό Ακαδημίας, χωρίς να καταθέτουν συγκεκριμένη πρόταση στους συναδέλφους, ερίζοντας μόνον ποιος προτείνει το «καλύτερο» από όλα τα παρωχημένα τα οποία εισηγούνται.

Μπροστά μας έχουμε την κρίση της Ιστορίας και καλούμαστε να καταβάλουμε το Τίμημα.

Προ των πυλών η διάλυση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, η περαιτέρω κλοπή των αποθεματικών μας, η κατάργηση προνομίων που με σκληρούς αγώνες και προσφορά, μας παρέδωσαν οι παλαιότεροι και που οφείλουμε να παραδώσουμε στους συνεχιστές μας, τους νεότερους Συναδέλφους.

Αλλά εμείς, ακόμα επιμένουμε να μην τολμάμε την απευθείας σύγκρουση με τους Βαρόνους και τους Βαρονέτους των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι εμπορεύονται τόσα χρόνια το δικό μας προϊόν, τον δικό μας μόχθο!.

Τα δε περί εξουσιοδοτήσεων στο Δ.Σ. για διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων φαντάζουν σαν μία επιπλέον κοροϊδία της Δημοσιογραφικής Οικογένειας!.

Πρωθυπουργός, Κυβέρνηση, Υπουργοί –αρμόδιοι ή αναρμόδιοι- και λοιποί συνεργοί στον αποκεφαλισμό και τον κατακερματισμό της Χώρας, είναι προαποφασισμένοι αύριο να μην υπάρχουν Ταμεία ανεξάρτητα και υγιή και πολιτικά στηρίζονται στην διαπλοκή που εμείς πρέπει να χτυπήσουμε, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί.

Αλλά εμείς, επιμένουμε να διαπραγματευόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας για τις οποίες ήδη, από το Κυβερνείο των Βρυξελλών δόθηκε η εντολή να καταργηθούν. Σε ποιον δίνουν χρόνο οι συνδικαλιστές μας;

Η θέση μας είναι δίπλα στην Κοινωνία. Απέναντι στις εξουσίες που καταδυναστεύουν τον λαό, αλλά και τα συμφέροντα που εκποιούν τη Χώρα.

Είναι ανάγκη να Αντισταθούμε. Με αυτοοργάνωση και αξιοπρέπεια.

Όλα τα άλλα είναι απλώς για να λέγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου