Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Να ανακληθεί στην τάξη ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ


(επιστολή με Α.Πρ. 362/2/2/12)


Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Να ανακληθεί στην τάξη ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Προφανώς στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη κόστισε πολύ το αποτέλεσμα της διήμερης ψηφοφορίας των μελών της Ένωσης. Προφανώς, επίσης, δεν αισθάνεται καλά, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ τον έκαναν να χάσει το ….“συνδικαλιστικό του σάκο του μποξ”.
Αυτά είναι κατανοητά σε ανθρώπινο επίπεδο. Δεν μπορούν, όμως, ν’ αποτελέσουν δικαιολογία και άλλοθι για τη χθεσινή του απαράδεκτη εμφάνιση στη συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Δεν ήταν μόνο ότι στην ομιλία του εμφανίσθηκε να αγνοεί το μήνυμα από την καταψήφιση της πρότασής του από τους δημοσιογράφους της Ένωσης. Ας αποδεχθούμε ότι δεν πρόκειται για μυωπικό δογματισμό και πως, απλώς, χρειάζεται χρόνο για να το αντιληφθεί. Κυρίως ήταν ότι, αρνούμενος ν’ αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, επιτέθηκε στους συναδέλφους του της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταδικάζοντας τα κείμενα υπογραφών για ανοιχτή ΕΡΤ και υιοθετώντας -με πιο ήπιο είναι αλήθεια τρόπο- τις άθλιες και ανώνυμες επιθέσεις από τα αντιεξουσιαστικά και άλλα περιθωριακά blogs.
Είναι πρωτοφανές, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να επιτίθεται σε συναδέλφους του, απλά επειδή διατύπωσαν δημόσια και καθαρά την άποψή τους, η οποία διαφέρει από τη δική του. Είναι ανήκουστο και πρωτάκουστο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ να παρεμβαίνει σε συνέλευση εργαζομένων σαν στέλεχος συνδικαλιστικής παράταξης που χαϊδεύει τ’ αυτιά των 30-40 οπαδών του (Σ1) και αποκηρύσσει τους 240, περίπου, δημοσιογράφους της ΕΡΤ που ζήτησαν ανοιχτή ΕΡΤ.
Για τους λόγους αυτούς καλώ το Διοικητικό Συμβούλιο να ανακαλέσει στην τάξη τον Πρόεδρό του και τον ίδιο το Δημήτρη Τρίμη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους εκατοντάδες συναδέλφους του στην ΕΡΤ.

Θανάσης Γεωργακόπουλος

Δημοσιογράφος ΝΕΤ FM,
ένας απ’ όσους/ες είπαν “Φτάνει πια”


(Σ1) Αποκορύφωμα η παρέμβασή του, στο τέλος της συνέλευσης, στα εσωτερικά συνδικαλιστικά της ΕΡΤ, αγνοώντας την προχθεσινή απόφαση της συνέλευσης του ραδιοφώνου (http://dimosiografoiert.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html) για τα συντονιστικά σχήματα (σημείο 5), λες και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει το δικαίωμα διορισμού οπαδών του ως εκπροσώπων των εργαζομένων στα επιμέρους Μ.Μ.Ε.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου