Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ



Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εξουσιοδοτούν το Δ.Σ των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ) να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή ΣΣΕ με το Δ.Σ της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα  εξουσιοδοτεί τα Σωματεία μας να προχωρήσουν σε διαβούλευση με τον υπουργό Τύπου, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ασάφεια και ανασφάλεια που διέπει το εργασιακό και μισθολογικό μας καθεστώς.
«Κόκκινη γραμμή» για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ήταν και είναι η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στο χάος των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Μήπως είναι σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και έχουν υποστεί περικοπές αποδοχών και ως φορέας του Δημόσιου Τομέα και ως ΔΕΚΟ.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Τύπου να σεβαστεί και ο ίδιος τη διαδικασία της διαβούλευσης. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει εγγράφως να κοινοποιήσει στα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ) τις προτάσεις του για το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που εκκρεμεί εδώ και μήνες.
Μετά από πολύμηνο αγώνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν είναι διατεθειμένοι να «σιωπήσουν» στις όποιες προεκλογικές ή μετεκλογικές σκοπιμότητες. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων
Βασιλεία Ζερβού
Νίκος Γρυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου