Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Άνοιξε ο δρόμος συγχώνευσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ΕΡΤ.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του νόμου 3986/2011 ‘Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015’ (Α΄152), όπως ισχύει», της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ‘Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του νόμου 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», ολοκληρώνεται η ένταξη του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις ΔΕΚΟ με την εναρμόνιση στο νόμο 3429/2005.
Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:
 1.Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει επταμελές, όπως ήταν από τον Οκτώβριο του 2011, και προβλέπει θέση Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου ΔΣ.
2.Από τα 7 μέλη του Δ.Σ. για πρώτη φορά πλέον η πλειοψηφία (4 μέλη) θα διορίζονται από την κυβέρνηση.
3.Καταργείται η υποχρεωτική δημοσιογραφική ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου* καθώς και ο τρόπος επιλογής και τα προσόντα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό της λειτουργίας του (πτυχία ΑΕΙ ή πολυετής εμπειρία σε διευθυντική θέση ΜΜΕ) κλπ.
4.Η διάρκεια της θητείας του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του ΔΣ είναι τρία έτη, με δυνατότητα ανανέωσης.

5.Ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ, καθώς και οι Διευθυντές της Εταιρείας απαγορεύεται να είναι μέλη Διοικήσεων ή να παρέχουν υπηρεσίες σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Κατ’ εξαίρεση, ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της εταιρείας επιτρέπεται να είναι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος ή μέλος ΔΣ συνδεδεμένων με την εταιρεία δημοσίων επιχειρήσεων, χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή ή αποζημίωση. 

Φτάσαμε λοιπόν στο χείλος κι ατάραχοι, αδιάφοροι, σαν έτοιμοι από καιρό, ετοιμαζόμαστε για τη βουτιά στον Καιάδα.  με την ένταξη της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στις ΔΕΚΟ,  οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται αυτά μετατρέπονται σε κυβερνητικούς υπαλλήλους και επέρχονται παράλληλα νέες μειώσεις μισθών.
Με ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου επισημαίνουν για τα θέματα των δημόσιων ΜΜΕ:
# Η κομματική άλωση των δημοσίων ΜΜΕ ενθυμίζει την ρήση της Γραφής: “επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον και διεμοιράσατο τα ιμάτια μου»
# Μετά την εισήλαση στην ΕΡΤ των κομματικών δημοσιογράφων αυτή την περίοδο μελετάται και η κομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
# Ηδη σχεδιάζεται η "διχοτόμηση" της ηγεσίας του ΑΠΕ-MΠΕ, ώστε να ικανοποιηθούν οι βλέψεις τόσο της ΝΔ όσο και των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Κι εμείς άδομεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου