Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«ΕΣΥ», «εμείς» και η ΕΡΤ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ                   (Δ.Α.Σ.)

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

«ΕΣΥ», «εμείς» και η ΕΡΤ


Συνάδελφε,

Σε λίγες μέρες καλούμαστε και πάλι να ψηφίσουμε για την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. της ΕΡΤ και  για μια ακόμη φορά οι ενδιαφερόμενοι θα πλειοδοτήσουν σε αντι- μνημονιακές κορώνες, θα «χαστουκίσουν» ανελέητα την «δοτή» διοίκηση, θα αφήσουν ένα παραθυράκι για να ονειρευτείς τα περασμένα μεγαλεία. Ένα πράγμα δε θα σου πουν. Αυτό που αποτελεί την κεντρική θέση στην πρότασή μας όλο αυτό το διάστημα που συμπορευτήκαμε στις μαχητικές διεκδικήσεις:
Εσύ γράφεις στις εφημερίδες και τα περιοδικά, εσύ μιλάς στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, εσύ τυπώνεις
τα έντυπα υλικά, εσύ κάνεις να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά μέσα! Χωρίς εσένα δεν γίνεται τίποτα! Αρκεί να το συνειδητοποιήσεις και να καταλάβεις τη δύναμη σου!
Αυτό είναι το πρώτο (και ουσιαστικό) βήμα που θα σηματοδοτήσει και τη συμμετοχή όλων μας  στην οργάνωση του αγώνα στη βάση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Στην περιγραφή της κατάστασης στην ΕΡΤ όλοι θα πλειοδοτήσουν σε αγωνιστικότητα: «μισθοί πείνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξωτερικές παραγωγές, πολιτισμός ανοησίας και αλλοτρίωσης».
Θα δείξουν με το δάκτυλο τους φταίχτες, προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να σε κοροϊδέψουν. Να κρύψουν πίσω από το δάκτυλο τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Μην τους πιστέψεις.
Σε καλούμε
ΜΑΖΙ ν’ αναπτύξουμε
τη δράση μέσα και έξω από τα σωματεία των εργαζομένων του χώρου επιδιώκοντας την ριζική αλλαγή του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δύναμης στον κλάδο, όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο συμβιβασμός και η συναίνεση, με συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφίες που βάζουν φρένο στα όποια αγωνιστικά σκιρτήματα των εργαζομένων. Να οργανώσουμε στους χώρους δουλειάς την πάλη από «τα κάτω», με όρους κινήματος.
ΜΑΖΙ να παλέψουμε
για πραγματικά ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση, δημοκρατικό δικαίωμα για όλους. Και κάτι τέτοιο δεν είναι δουλειά μόνο των δημοσιογράφων αλλά όλων μας. Μόνο έτσι θα βάλουμε με την εργασία και την αντίσταση μας φρένο σε μια ενημέρωση, που, στο όνομα μιας ψεύτικης «αντικειμενικότητας», στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά σου, στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Μας είναι ξεκάθαρο πως η «αλήθεια», στην οποία ...ορκίζονται όλοι αυτοί, κόβεται και ράβεται για να προπαγανδιστούν όσο γίνεται καλύτερα από την ΕΡΤ οι μνημονιακές επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Η «αλήθεια» έχει γίνει προϊόν για τα «παιχνίδια» τους στο πολιτικό σκηνικό, για να έχουν καλύτερη θέση στη μοιρασιά της πίτας.
ΜΑΖΙ ν’ αγωνιστούμε
για μια δουλειά με μισθό, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στο απαράδεκτο φαινόμενο της πολλαπλής απασχόλησης (τις περισσότερες φορές αναγκαστικής), στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την προοπτική της ανεργίας.
ΜΑΖΙ ν’ αντιπαλέψουμε
τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο μας, προβάλλοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να έχουν αγωνιστική στάση στα καθημερινά προβλήματα, να καταγγέλλουν και να μην υποκύπτουν στην ασυδοσία των κυβερνητικών εντεταλμένων και των αδίστακτων υποτακτικών τους. Εκδότες, καναλάρχες και  πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και σιωπηλούς απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε. Χρησιμοποιούν τα Μέσα τους για να διατηρήσουν την εξουσία τους, στήνοντας στον τοίχο όποιον αντιστέκεται. Στην ΔΑΣ δεν καταδικάζουμε απλώς τα συνεχόμενα κρούσματα ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης. Αποδεικνύουν και στον πλέον δύσπιστο πως στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο, καμία χαραμάδα, δεν αφήνουν ανοιχτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων. Ξέρουμε πως μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση είναι να την πάρουμε στα χέρια μας!
Με αλληλεγγύη και ενότητα θα αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις αυθαίρετες αποφάσεις που θα πληθήνουν στο άμεσο μέλλον.
Είμαστε σίγουροι πως την πάλη για να μην καταργηθούν, ακόμα περισσότερο, τα κεκτημένα δικαιώματα μας δεν μπορεί παρά να τη δώσουμε ενιαία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

  • Δεν είναι η «υπομονή» που θα λύσει τα προβλήματά μας, ούτε και αυτά είναι προσωρινά!
  • Δεν είναι ο ατομικός δρόμος η λύση. Η ελπίδα είναι στη συλλογική δράση!

                                                                               Δ.Α.Σ. ΕΡΤ


Η Δ.Α.Σ. στηρίζει την υποψηφιότητα της           
           Αγλαΐας Κυρίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου