Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι


Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, υπάρχουν, άνθρωποι, που έχουν τη διάθεση να κάνουν διάλογο και να βρουν κοινούς δρόμους ακόμα και στόχους.
Αυτό απέδειξαν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΕΡΤ μετά από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις μας.
Εμείς εδώ στην ΕΡΤ δώσαμε μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα διεκδικώντας  δίκαια αιτήματα, όπως έκανε και κάνει όλη η κοινωνία.
Είμαστε για δεύτερη χρόνια στους δρόμους και φωνάζουμε όχι μόνο για αιτήματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους στην ΕΡΤ αλλά και για όλο τον κλάδο μας. 
Πολλές φορές ο δρόμος αυτός ήταν μοναχικός ακόμα και εχθρικός από τους ίδιους τους συναδέλφους μας, όχι απ΄ όλους, από κάποιους, σε συγκεκριμένους χώρους που είχαν τους δικούς τους λόγους να θέλουν την ΕΡΤ κλειστή και υποτιμημένη.
Δεν τα κατάφεραν όσο και αν το προσπάθησαν, όση λάσπη και αν μας πέταξαν. Αυτό που κατάφεραν είναι να μας κάνουν πιο δυνατούς και να μας ενώσουν περισσότερο.
Και ναι όταν η ΕΡΤ είναι κλειστή η ενημέρωση, η πραγματική ενημέρωση , λείπει από τον κόσμο. Γιατί όπως και να το κάνουμε εμείς ξέρουμε  να διαφυλάσσουμε την αξιοπιστία της είδησης. Τολμώ να το πω αυτό και ας κατηγορηθώ ότι δεν είμαι σεμνή στις εκφράσεις μου.
Οι αγώνες μας , οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις, δεν πέρασαν ούτε στο βρόντο , ούτε είναι αδιάφορες. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
Οι μάχες δεν σταματούν εδώ. Είμαστε σε επαγρύπνηση.
Μπήκαμε σε τροχιά συνεννόησης, με τα Σωματεία μας και την Διοίκηση.  
Είπαμε  διάθεση υπάρχει. Ή τουλάχιστον έτσι  φαίνεται, μένει να δούμε  το αποτέλεσμα που δεν θα αργήσει να φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα.
 
Η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Βασιλεία Ζερβού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου