Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ και οι καφέδες "Στην υγειά μας"



Come back σε μεικτές παραγωγές στην ΕΡΤ

(αναδημοσίευση από Ποντίκι-media)

Η επιστροφή σε παλιά και αμαρτωλά μοντέλα, όπως αυτό της ανάθεσης τηλεοπτικών παραγωγών με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, επιλέγεται ως λύση από τη διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσουν ανανεώσεις παλαιών αλλά και νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Η ΕΡΤ δηλαδή θα αναθέτει σε εξωτερική εταιρεία τις πληρωμές των παρουσιαστών και συμβασιούχων και θα προσφέρει όλα τα υπόλοιπα (στούντιο, κάμερες, τεχνικό προσωπικό).
Αυτή η λύση φαίνεται ήδη να επιλέγεται για τη νέα εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη, που θα περιλαμβάνει… τα πάντα όλα, από ρεπορτάζ, αθλητικά έως και μαγειρική! Ως σεφ στο στούντιο ετοιμάζει την είσοδό του στο ραδιομέγαρο ο Ηλίας Μαμαλάκης.
Η γενική διεύθυνση προγράμματος μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την έγκριση νέου κύκλου της σαββατιάτικης εκπομπής «Στην υγειά μας» με κόστος για 12 επεισόδια στα 37.141 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη υποβολής προτάσεων για νέες εκπομπές και σίριαλ.
Προκήρυξη που απλώς διασκεδάζει τις εντυπώσεις, μιας και είναι ήδη γνωστό πως το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ πρέπει το 2013 να μειωθεί κατά σχεδόν 40%.

Χωρίς στοιχεία κοστολογίου

Σοβαρό ζήτημα τίθεται και για την έγκριση της εκπομπής «Στην υγειά μας», η οποία συζητήθηκε στο Δ.Σ. της εταιρείας και εγκρίθηκε χωρίς την κατάθεση αναλυτικού κοστολογίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Π», η εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προγράμματος έδωσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ μόνο το κόστος για καφέδες, βεστιάριο, πάρκινγκ και μαχαιροπίρουνα! Απουσίαζαν από την εισήγηση τα στοιχεία των αμοιβών του παρουσιαστή Σπύρου Παπαδόπουλου, τα έξοδα μουσικών ή χρήσης στούντιο.
Κι έτσι τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισαν την ανανέωση των 12 επεισοδίων, αποδεχόμενα πως θα πληρώνουν με παραστατικά για κάθε επεισόδιο: ώς 100 ευρώ για ενοικίαση ρούχων, ώς 50 ευρώ για πάρκινγκ ενδυματολόγου, ώς 600 ευρώ για διατροφή συνεργείου μουσικών - χορευτών - συνοδών πολιτικών - τραγουδιστών, ώς 360 ευρώ για catering καλεσμένων, ώς 150 ευρώ για αλκοολούχα ποτά, ώς 150 ευρώ για καφέδες, αναψυκτικά, νερά, ώς 150 ευρώ για μαχαιροπίρουνα, ώς 150 ευρώ για καθαριστήριο. Έπειτα από όλα αυτά τα αναλυτικά στοιχεία κόστους, συν οι αμοιβές που δεν αναγράφονται, το συνολικό κόστος της παραγωγής φθάνει τα 445.692 ευρώ χωρίς ΦΠΑ συν 34.030 για εισφορές στο ΙΚΑ, τις οποίες αναλαμβάνει η ΕΡΤ.

Προς γαρ το τελευταίον εκβάν


Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.
Δημοσθένης. Ολυνθιακός Α.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, μόνο που το αποτέλεσμα ήταν εκ των προτέρων γνωστό. Κι όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει… τον πόλεμο τον χάνει, και μικρή σημασία έχει, αν ήταν στρατιώτης ή στρατηγός.
Οι συλλογικές προσπάθειες απαιτούν θυσίες και υπαγορεύουν ηρωικές εξόδους από το κάστρο μας, είτε αυτό είναι το μικρό – μεγάλο «εγώ», είτε το μικρό  - μεγάλο κόμμα, που ακόμα «σε τραβάει απ το μανίκι».
Οι συλλογικές προσπάθειες ξεκινούν με την αφαίρεση και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες πράξεις.
Πρώτα λοιπόν αφαιρείς την ιδιοτέλεια -το εγώ, κατόπιν προστίθεσαι στο «εμείς» και πολλαπλασιάζεις τη δύναμή σου, και στο τέλος διαιρείς, μοιράζεσαι αυτό που κέρδισες μέσα απ αυτή τη διαδικασία, με όλους.
Έχοντας τολμήσει την «ηρωική έξοδο» είσαι ήδη κερδισμένος σε αρετή. Η αυταπάρνηση λειτουργεί λυτρωτικά, απελευθερώνει από τα δεσμά της ψευδαίσθησης της υπερτιμημένης ατομικότητάς μας. Μετατρέπει τον ανταγωνισμό σε συνεργασία, το φθόνο σε ά-φθονία, την απληστία σε πλησμονή.
Τα προσερχόμενα όλοι, λίγο - πολύ, τα αφουγκραζόμαστε. Τουλάχιστον εμείς που συναντηθήκαμε στις συνελεύσεις, στους δρόμους, στη δουλειά μας, που θέλουμε και απαιτούμε, με αξιοπρέπεια να διατηρήσουμε.
Έχουμε κι άλλα κοινά, κάποτε σιγοτραγουδήσαμε το «imagine», κάποιοι πιστεύουν πως «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», οι περισσότεροι συμφωνούμε, πως αυτός ο κόσμος στένεψε απότομα και μας πνίγει…

«… Ω! ν' απαλύνει ξάφνω στην αφή μας
το δέρμα της σιωπής που μας στενεύει,
να λησμονήσουμε, θεοί, το κρίμα
που όλο πληθαίνει κι όλο μας βαραίνει,
να βγούμε από τη γνώση κι απ' την πείνα!

Μ α ζ ε ύ ο ν τ α ς τον πόνο της πληγής μας
να βγούμε από τον πόνο της πληγής μας,
μαζεύοντας την πίκρα του κορμιού μας
να β γ ο ύ μ ε από την πίκρα του κορμιού μας,
ρ ό δ α ν' α ν θ ί σ ο υ ν στο αίμα της πληγής μας.

Ό λ α να γίνουνε ξ α ν ά σαν πρώτα
στα δάχτυλα στα μάτια και στα χείλια,
ν' α φ ή σ ο υ μ ε τη γερασμένη αρρώστια
πουκάμισο που αφήσανε τα φίδια
κίτρινο μες στα πράσινα τριφύλλια…»

Στέρνα Γ. Σεφέρης

Γιώργος Παπαζαχαρίου

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στην Κατάψυξη...


Προς τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιο Λιάτσο, δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Γεωργίου Κογιάννη, δημοσιογράφου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου
Όπως καλά γνωρίζετε, με απόφαση του απελθόντος Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Βασ.Μπίτση (104135/17.09.2010) μου ανατέθηκαν καθήκοντα Διευθυντή Ειδήσεων. Στη διάρκεια της θητείας μου πέτυχα να προσδώσω – σε συνεργασία με όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους και τεχνικούς – κύρος και εγκυρότητα στις ειδήσεις της ΕΡΤ και αυτό αποτυπώθηκε και στα ποσοστά τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων, με αποκορύφωμα τη βραδιά των τελευταίων εκλογών, όπου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΝΕΤ ήρθε πρώτο κανάλι σε τηλεθέαση, κερδίζοντας όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Αντί για επιβράβευση, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, με την υπ’ αριθμ. 858/4.09.2012 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ν.Σίμου, με απάλλαξε των καθηκόντων μου και με άφησε χωρίς αντικείμενο εργασίας. Πρόκειται για μια απόφαση κατάφωρα παράνομη και καταχρηστική.
Το ίδιο παράνομη και καταχρηστική είναι και η δική σας απόφαση (105642/17.09.2012) που ακολούθησε δεκατρείς ημέρες αργότερα, γιατί με καταργείτε από μια θέση που, τυπικά και ουσιαστικά, δεν κατείχα, αφού Διευθυντής Ειδήσεων είχε ήδη τοποθετηθεί άλλος συνάδελφος (ο κ. Στράτος Μπαλής), την ίδια ημέρα που με απάλλαξε των καθηκόντων μου ο Διευθύνων Σύμβουλος. Στην προσπάθειά σας να προσδώσετε «νομιμοφάνεια» στην καθαίρεσή μου εξαφανίσατε έναν διευθυντή, εν προκειμένω τον κ. Μπαλή.
Από την πρώτη μέρα που αναλάβατε τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης σας ζήτησα επανειλημμένως στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας, να μου αναθέσετε καθήκοντα ανάλογα της θέσης που κατείχα έως την αποπομπή μου, καθώς και γραφείο για να στεγαστώ. Εως σήμερα ούτε καθήκοντα μου έχετε αναθέσει, ούτε γραφείο μου έχει διατεθεί, παρ’ ότι προσέρχομαι καθημερινά στην εργασία μου, με συνέπεια να στεγάζομαι στο μπαρ ή να περιφέρομαι στους διαδρόμους χωρίς αντικείμενο και αρμοδιότητες.
Η δυσβάσταχτη αυτή κατάσταση «ψυγείου» μου προκαλεί τεράστια ηθική και οικονομική βλάβη, δεδομένου ότι με απαξιώνει εργασιακά και κοινωνικά μετά από 32 χρόνια στη δημοσιογραφία. Επίσης, δεν συνάδει με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα μου και τη μέχρι τώρα επιτυχή σταδιοδρομία μου τόσο στην ΕΡΤ, όσο και τον κλάδο γενικότερα. Ούτε δικαιολογείται αντικειμενικά από τις ανάγκες της εταιρίας, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες μόνον αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, κρίθηκε αναγκαίο να προσληφθούν από την ελεύθερη αγορά άνω των 30 δημοσιογράφων για την κάλυψη στελεχιακών θέσεων.
Συνακόλουθα συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της εργασιακής μου σύμβασης με την καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ.
ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
επιφυλασσόμενος κάθε δικαιώματός μου
ΖΗΤΩ
να παύσει αυτή η εις βάρος μου δυσμενής μεταχείριση.
Αγία Παρασκευή
Με τιμή
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο ΕΡΤ ΑΕ κ. Ν. Τέλλη
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ ΑΕ κ. Ν. Σίμο
Μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ
ΕΣΗΕΑ
ΠΟΕΣΥ

ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΕΡΤ ενημέρωση

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΕΡΤ
ενημέρωση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ & ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Εξ αιτίας των άδικων αντεργατικών μέτρων και αντιλαικών μέτρων,
που εκτελούν και εφαρμόζουν πρόθυμα τα φιλομνημονιακά κόμματα,
σας καλωσορίζω στον αγώνα τον καλό, στις εκλογές για τον εκπρόσωπο
μας στο ΔΣ της ΕΡΤ για να φτάνει Η ΦΩΝΗ της ΑΠΟΨΗΣ ΜΑΣ 
στους διορισμένους διοικούντες την ΕΡΤ,
αλλά και ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΤ. 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, 
πρέπει οι ερωτευμένοι των διοικήσεων με την εξωτερική παραγωγή, 
να πάρουν το μήνυμα ότι υπάρχουν και εντός ΕΡΤ άξιοι και ικανοί.
ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΨΥΧΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ, 
υπάρχει ανάγκη και χώρος εργασίας για όλους μας
Σε αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο πρέπει να δυναμώσουμε τα όχι μας 
στην πολιτική της ολικής φτωχοποιησής μας.
διεκδικούμε Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ να είναι ένα ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, μια έγκυρη, δυνατή και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
που θα ακούει, θα βλέπει και θα ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ 
παντού όπου ζουν, εργάζονται και αναπνέουν ελεύθερα Ελληνικές ψυχές
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΦΩΝΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ '''ΦΑΝΕΛΑ'' ΤΗΣ ΕΡΤ

συναδελφικά
ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (εικονολήπτης)
(υποψηφίος στις εκλογές, για τον εκπρόσωπο τον εργαζομένων στο ΔΣ ΕΡΤ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παναγιώτη Καλφαγιάννη για τις εκλογές για τον εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
       Αύριο 28/11/20212  γίνονται εκλογές  για εκπρόσωπο εργαζομένων.
Είναι περιττό να τονίσουμε την κρισιμότητα της στιγμής, όταν βιώνουμε στο πετσί μας τον ορυμαγδό των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας που συνέπεια έχουν την ανεργία, την τραγική μείωση των μισθών,  την άρση της  μονιμότητας και τόσων άλλων που εντείνουν την ανασφάλεια για το αύριο, ποδοπατούν κοινωνικά δικαιώματα και ότι έχει απομείνει για αξιοπρέπεια στην εργασία σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.
       Στην ΕΡΤ όλο αυτόν τον καιρό έχουμε δώσει  μαζί μάχες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σημερινά δεδομένα. Αυτά είναι : H εξαίρεση από το  ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο επανέρχεται ! Η διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ. Η λειτουργία της ΕΡΤ στο σύνολο της. Το  μη κλείσιμο παραγωγικών μονάδων. Τον επαναπροσδιορισμό και το ξεκίνημα της εσωτερικής παραγωγής. Το να μη γίνει πράξη η περικοπή 42% περίπου του Εφάπαξ των συναδέλφων για το οποίο πετύχαμε να μη γίνει καθόλου μείωση.
Το να παραμείνει το πλαφόν της επικουρικής σύνταξης. Τη μη υπαγωγή σε εφεδρεία συναδέλφων. Τη  συναδελφική ή ακόμα και δικαστική συμπαράσταση σε όλους τους συναδέλφους που το ζήτησαν κι άλλα πολλά που γνωρίζετε.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  !!  ΔΩΣΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ !

 Έρχεται η επόμενη μέρα,
 Ποιο δύσκολη ποιο ζοφερή από το χθες
 Καλείστε να ψηφήσετε έναν από τους 11 υποψηφίους :
 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Φ., ΓΑΖΙΔΕΛΗΣ Δ., ΙΑΤΡΙΔΗΣ Ν., ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ Π., ΚΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Π., ΚΟΤΣΙΩΝΗ Μ., ΚΥΡΙΤΣΗ Α., ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗ Α., ΜΕΤΑΞΑΣ Α., ΣΑΖΑΚΛΟΓΛΟΥ Σ. και ΦΩΤΕΛΗ Ε.
Ένας απ’ αυτούς είμαι κ εγώ.
Αν κρίνετε ότι πρέπει να σας εκπροσωπούν οι  χρήσιμοι και όχι οι αρεστοί πέρα από συντεχνιακές αντίληψης,
Αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητη η σφαιρική γνώση των πολύπλοκων προβλημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αύριο,
Αν κρίνετε ότι η παρουσία στο ΔΣ της ΕΡΤ δεν είναι δημόσιες σχέσεις και τυπικότητες,
Αν κρίνετε ότι ο εκπρόσωπος πρέπει να έχει τη δύναμη να επιβάλει απόψεις και να αναιρεί ειλημμένες αποφάσεις,
Αν κρίνετε ότι το κύρος, η ενημέρωση και η δυναμική που χαρακτηρίζουν τη  θέση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.  είναι απαραίτητα αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον μας στιγμές.
Αν η ψήφος σας θέλετε να προσανατολιστεί σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά να ψηφήσετε με γνώμονα αυτά και όχι μ’ αυτά που άλλοι με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τ’ ακυρώσουν.
          Και αν η τελική σας επιλογή είμαι εγώ, θα συνεχίσω να σας εκπροσωπώ με το ίδιο σθένος χωρίς προσωπικές επιλογές για το καλό όλου του συνόλου!

Πέρα από την επιλογή σας όμως απαραίτητη είναι η συμμετοχή σας για να δώσουμε αξία στο θεσμό και δύναμη στον εκπρόσωπο.
Καλόν Αγώνα σε όλους.

                                                                                                        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ 

«ΕΣΥ», «εμείς» και η ΕΡΤ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ                   (Δ.Α.Σ.)

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

«ΕΣΥ», «εμείς» και η ΕΡΤ


Συνάδελφε,

Σε λίγες μέρες καλούμαστε και πάλι να ψηφίσουμε για την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. της ΕΡΤ και  για μια ακόμη φορά οι ενδιαφερόμενοι θα πλειοδοτήσουν σε αντι- μνημονιακές κορώνες, θα «χαστουκίσουν» ανελέητα την «δοτή» διοίκηση, θα αφήσουν ένα παραθυράκι για να ονειρευτείς τα περασμένα μεγαλεία. Ένα πράγμα δε θα σου πουν. Αυτό που αποτελεί την κεντρική θέση στην πρότασή μας όλο αυτό το διάστημα που συμπορευτήκαμε στις μαχητικές διεκδικήσεις:
Εσύ γράφεις στις εφημερίδες και τα περιοδικά, εσύ μιλάς στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, εσύ τυπώνεις
τα έντυπα υλικά, εσύ κάνεις να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά μέσα! Χωρίς εσένα δεν γίνεται τίποτα! Αρκεί να το συνειδητοποιήσεις και να καταλάβεις τη δύναμη σου!
Αυτό είναι το πρώτο (και ουσιαστικό) βήμα που θα σηματοδοτήσει και τη συμμετοχή όλων μας  στην οργάνωση του αγώνα στη βάση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών μας.
Στην περιγραφή της κατάστασης στην ΕΡΤ όλοι θα πλειοδοτήσουν σε αγωνιστικότητα: «μισθοί πείνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξωτερικές παραγωγές, πολιτισμός ανοησίας και αλλοτρίωσης».
Θα δείξουν με το δάκτυλο τους φταίχτες, προσπαθώντας για μια ακόμη φορά να σε κοροϊδέψουν. Να κρύψουν πίσω από το δάκτυλο τις δικές τους τεράστιες ευθύνες. Μην τους πιστέψεις.
Σε καλούμε
ΜΑΖΙ ν’ αναπτύξουμε
τη δράση μέσα και έξω από τα σωματεία των εργαζομένων του χώρου επιδιώκοντας την ριζική αλλαγή του σημερινού αρνητικού συσχετισμού δύναμης στον κλάδο, όπου κυριαρχεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο συμβιβασμός και η συναίνεση, με συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφίες που βάζουν φρένο στα όποια αγωνιστικά σκιρτήματα των εργαζομένων. Να οργανώσουμε στους χώρους δουλειάς την πάλη από «τα κάτω», με όρους κινήματος.
ΜΑΖΙ να παλέψουμε
για πραγματικά ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση, δημοκρατικό δικαίωμα για όλους. Και κάτι τέτοιο δεν είναι δουλειά μόνο των δημοσιογράφων αλλά όλων μας. Μόνο έτσι θα βάλουμε με την εργασία και την αντίσταση μας φρένο σε μια ενημέρωση, που, στο όνομα μιας ψεύτικης «αντικειμενικότητας», στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά σου, στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Μας είναι ξεκάθαρο πως η «αλήθεια», στην οποία ...ορκίζονται όλοι αυτοί, κόβεται και ράβεται για να προπαγανδιστούν όσο γίνεται καλύτερα από την ΕΡΤ οι μνημονιακές επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Η «αλήθεια» έχει γίνει προϊόν για τα «παιχνίδια» τους στο πολιτικό σκηνικό, για να έχουν καλύτερη θέση στη μοιρασιά της πίτας.
ΜΑΖΙ ν’ αγωνιστούμε
για μια δουλειά με μισθό, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στο απαράδεκτο φαινόμενο της πολλαπλής απασχόλησης (τις περισσότερες φορές αναγκαστικής), στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την προοπτική της ανεργίας.
ΜΑΖΙ ν’ αντιπαλέψουμε
τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο μας, προβάλλοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να έχουν αγωνιστική στάση στα καθημερινά προβλήματα, να καταγγέλλουν και να μην υποκύπτουν στην ασυδοσία των κυβερνητικών εντεταλμένων και των αδίστακτων υποτακτικών τους. Εκδότες, καναλάρχες και  πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΡΤ θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους και σιωπηλούς απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε. Χρησιμοποιούν τα Μέσα τους για να διατηρήσουν την εξουσία τους, στήνοντας στον τοίχο όποιον αντιστέκεται. Στην ΔΑΣ δεν καταδικάζουμε απλώς τα συνεχόμενα κρούσματα ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης. Αποδεικνύουν και στον πλέον δύσπιστο πως στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο, καμία χαραμάδα, δεν αφήνουν ανοιχτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων. Ξέρουμε πως μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κατάσταση είναι να την πάρουμε στα χέρια μας!
Με αλληλεγγύη και ενότητα θα αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις αυθαίρετες αποφάσεις που θα πληθήνουν στο άμεσο μέλλον.
Είμαστε σίγουροι πως την πάλη για να μην καταργηθούν, ακόμα περισσότερο, τα κεκτημένα δικαιώματα μας δεν μπορεί παρά να τη δώσουμε ενιαία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

  • Δεν είναι η «υπομονή» που θα λύσει τα προβλήματά μας, ούτε και αυτά είναι προσωρινά!
  • Δεν είναι ο ατομικός δρόμος η λύση. Η ελπίδα είναι στη συλλογική δράση!

                                                                               Δ.Α.Σ. ΕΡΤ


Η Δ.Α.Σ. στηρίζει την υποψηφιότητα της           
           Αγλαΐας Κυρίτση

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

5 + 1 Προϋποθέσεις για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ.

Προϋποθέσεις:

  1. Εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και όχι τον εαυτό του.
  2. Εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους και όχι κάποια συντεχνία
  3. Δεν έχει κομματικές – παραταξιακές δεσμεύσεις.
  4. Ενημερώνει τους εργαζόμενους με δελτία τύπου και e-mail στο all users για τα θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη.
  5. Κατανοεί τα όσα διαδραματίζονται και ψηφίζονται στο ΔΣ και ενημερώνει έγκαιρα τους συναδέλφους του.
Θεωρώ πως η Άννα Κωνσταντακάκη , πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και επιπλέον, λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής της με τα εργασιακά, είναι η πλέον κατάλληλη να εντοπίσει και να επισημάνει τις επιπτώσεις των αποφάσεων του ΔΣ, σε θέματα που μας αφορούν όλους άμεσα.

Γιώργος Παπαζαχαρίου

Να γυρίσει στη δουλειά της χωρίς «δήλωση μετανοίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει την καταχρηστική, προκλητική και δια θυροκόλλησης απόλυση της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά από τον Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», επειδή αρνήθηκε να υπογράψει «δήλωση μετανοίας». Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία καταγγέλλει την αυταρχική, εκφοβιστική και λογοκριτική συμπεριφορά της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη απέναντι στη δημοσιογράφο και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την επιστροφή στην εργασία της.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».
Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε τιμωρητικό ωράριο, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης και τελικά με την προκλητική, δια της θυροκόλλησης, απόλυσή της.
Η εμμονή δε της Διεύθυνσης να μην αποδεχθεί τη διευκρινιστική δήλωση της συναδέλφου, και η επιμονή της στην κατάθεση «δήλωσης μετανοίας» δείχνει ότι εκείνο που πράγματι επιδιώκει με τη δίωξη της συναδέλφου είναι να πνίξει κάθε αντίδραση των εργαζομένων δημοσιογράφων στις αυταρχικές λογοκριτικές παρεμβάσεις.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και η ευθύνη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος εξακολουθεί να μην παίρνει θέση απέναντι στις λογοκριτικές παρεμβάσεις των οργάνων του.
Η ΠΟΕΣΥ ενώνει τη φωνή της με τις Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου οι οποίες:
• υπογραμμίζουν ότι το νέο αυτό περιστατικό λογοκρισίας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας της εργοδοσίας έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητικά αυξανόμενη αλυσίδα των καθημερινών πλέον λογοκριτικών παρεμβάσεων στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, που αποβλέπουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης σκέψης και φωνής των δημοσιογράφων με τελικό στόχο τη φίμωση και χειραγώγησή τους
• εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία και καταδίκη τους στις πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση του «ΑΘΗΝΑ 9.84» και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα τρομοκράτησης της δημοσιογραφίας αντίκειται στο θεμελιώδες δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και του πολίτη να πληροφορείται ελεύθερα, να κρίνει και ν’ αξιολογεί. 
• ζητούν την άμεση αποκατάσταση της συναδέλφου όχι μόνο προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία ενός δημοσιογράφου, αλλά κυρίως υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην πολυφωνία, την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου και καταδικάζοντας παρόμοιες ενέργειες λογοκρισίας που προσβάλλει, αμαυρώνει και ακυρώνει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, πολιτισμού και δημοκρατίας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν ανακαλεί την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά ο Τάκης Καμπύλης



Με συμμετοχή απεργών του 984, εργαζομένων-συμπαραστατών από άλλα ΜΜΕ, αντιπροσωπειών από τα ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, πραγματοποιήθηκε στην πύλη του 984, η διαμαρτυρία κατά της απόλυσης της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά που... δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις. 

Αντιπροσωπεία των ΔΣ των ενώσεων, επισκέφτηκε τον διευθυντή του 984 Τάκη Καμπύλη, που όμως δεν ανακαλεί την απόλυση, με αποτέλεσμα η κατάσταση στον 984 να παραμένει έκρυθμη.
Έτσι οραματίζεται τη δημοσιογραφία ο συνήγορος του πολίτη;

Κάλεσμα αλληλεγγγύης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους του συναδέλφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη 1 μ.μ. έξω από τον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» για να συμπαρασταθούμε στη συνεχιζόμενη απεργία των συναδέλφων.

Η απεργία των εργαζομένων στον σταθμό συνεχίζεται μετά την κοινοποίηση της απόλυσης της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά, η οποία υπερασπίστηκε από τις συχνότητες του σταθμού το δικαίωμα στην απεργία που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της 17ης Οκτωβρίου σε όλα τα ΜΜΕ, ο κ. Παναγιώτης Καμπύλης, αντισυναδελφικά και αντισυνδικαλιστικά ενεργώντας, επέβαλε ως πρώτη είδηση την «ανακοίνωση» του σταθμού ότι «η ΕΣΗΕΑ φιμώνει τον Αθήνα 9,84».

Η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, ενεργώντας σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της στον ίδιο σταθμό αποκατέστησε ως όφειλε την αλήθεια. Η άρνησή της να υποταχθεί στη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης και στη διαστρέβλωση της αληθείας προκάλεσε την οργή του κ. Καμπύλη και την τιμωρία της συναδέλφου, αρχικά με την κατάργηση της εκπομπής της και τη μεταφορά της σε απαγορευτικό ωράριο με προφανή στόχο να δυσκολέψει την προσωπική της ζωή, μιας και η συνάδελφος είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνέχεια με ανακοίνωση περί απόλυσης, απειλή που τελικά και πραγματοποίησε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αύριο, Τρίτη, 27/11/2012, στη 1.00 μ.μ. προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον “Αθήνα 9.84″ στο Γκάζι (οδ. Πειραιώς)


ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι δημοσιογράφοι του “Αθήνα 9,84″ σε συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή 23/11 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, παρουσία και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου, στο πλαίσιο της απεργιακής μας κινητοποίησης:
  – Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ (η οποία θυροκολλήθηκε σήμερα) για απόλυση της συναδέλφου Λ. Θωμά και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της.
 - Υπενθυμίζουμε ότι η διαδοχή των γεγονότων που οδήγησε στην εν λόγω απόλυση, πυροδοτήθηκε πρωτίστως από “επίθεση” εναντίον του Σωματείου μέσω του δελτίου ειδήσεων του “Αθήνα 9,84″, και από άμεση διακοπή της εκπομπής (καθώς και τιμωρητική μεταχείριση) της συναδέλφου που αποκατέστησε με   κόσμιο σχόλιό της την αλήθεια. Επ αυτών των ζητημάτων, που άπτονται της δημοσιογραφικής λειτουργίας όλων μας, αναμένουμε ακόμη να δούμε μια οποιαδήποτε χειρονομία επανόρθωσης από τη Διοίκηση του σταθμού.
   - Τονίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα συμπυκνώνει τη δυνατότητα εξασφάλισης (όπως επιθυμούμε), ή μη, αδιατάρακτου εργασιακού κλίματος στον σταθμό.
   - Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να προβεί σε οποιεσδήποτε κινήσεις και επαφές κριθούν αναγκαίες για την ταχεία επίλυση του αδιεξόδου.
   - Ευχαριστούμε θερμά τα δημοσιογραφικά σωματεία και τις κατηγορίες εργαζομένων που συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον αγώνα μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

Διπλές εκλογές για εκπρόσωπο και επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας



Yπενθυμίζουμε ότι στις 28 Νοεμβρίου, θα γίνουν εκλογές για εκπρόσωπο εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (και οι συμβασιούχοι), σε πανελλαδική κλίμακα, όπου υπάρχουν σταθμοί και υπηρεσίες της ΕΡΤ.

 
Της Ειρήνης Φωτέλλη, μέλους του ΔΣ του ΠΣΥΠΕΡΤ και υποψήφιας για εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ.

 
Με το καλημέρα υφαρπαγή μέρους του ανταποδοτικού τέλους, συμβάσεις χρυσοκάνθαρων ΠΕΘ την ώρα που έχουν τσεκουρώσει κατά συρροή και κατ εξακολούθηση τους μισθούς μας. Αναθέσεις έργου σε ιδιώτες, από την καθαριότητα, μέχρι τις τηλεοπτικές παραγωγές, σκέψεις για να ξαναέρθει το αμαρτωλό «μπλοκάκι», οι ΣΟΧ επί ξύλου κρεμάμενοι, με τη δουλειά να μην βγαίνει πια και από τις ελλείψεις προσωπικού να χτυπάει «κόκκινο» η κούραση κα τα οφειλόμενα ρεπό.

Για να πάρει κάποιος άδεια πρέπει να παιχτεί τόσο πολύπλοκο σύστημα κάλυψης των βαρδιών, που θυμίζει σύνθετο δελτίο λόττο. Και ενώ οι κατευθύνσεις που χάραξε ο Μόσιαλος, υλοποιούνται σταδιακά και χωρίς αυτόν, πάμε για εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ, όχι δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά για έναν, αφού η τρόικα και η συγκυβέρνηση (με το Παπαδημικό της προστάδιο), κούρεψε και την εκπροσώπηση των εργαζομένων.


«Μα ο ένας εκπρόσωπος τι μπορεί να κάνει μέσα σε ένα ΔΣ, όπου θα μειοψηφεί», μπορεί να αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος, «γιατί να ασχοληθούμε με αυτές τις εκλογές», να ρωτήσει ένας άλλος.

Απαντάμε: ο ένας εκπρόσωπος αρχικά δεν θα πρέπει να κάνει πλάτες στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, στις περικοπές, στην είσοδο ιδιωτών που ροκανίζουν το φιλέτο της ΕΡΤ. Ακολούθως πρέπει να ενημερώνει το σύνολο των εργαζομένων για τα όσα συμβαίνουν εκεί μέσα. Πρέπει να είναι ενεργό μέλος του κινήματος αντίστασης στην τροϊκανή επίθεση, μέσα κι έξω από την ΕΡΤ, εκφράζοντας λογικές κλιμάκωσης και όχι συμβολικών αντιδράσεων.

Προφανώς δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε, όσους με συνέπεια και πάθος υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια τις πολιτικές των κομμάτων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και ήδη πιάνουν στασίδι και για επόμενες «στενές σχέσεις» με πιθανά νέα κυβερνητικά πεδία στο μέλλον που μας έρχεται.

Αλήθεια εμπιστεύεστε αυτόν το ρόλο σε όσους κρύφτηκαν μέσα σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, για να μην χρεωθούν (έτσι νομίζουν) το πολιτικό τους παρελθόν, στους μηχανισμούς που γέννησαν υπόδικους Παναγόπουλους, μισθούς των 32.000 ευρώ τον μήνα, εντεταλμένους συμβούλους, αργόμισθους-άφαντους για χρόνια, βουλευτές (και μεταξύ αυτών και «συναδέλφους» μας από την ΕΡΤ) που ψήφισαν όλα τα μνημόνια ?

Η θέση του εκπροσώπου πρέπει να έχει σαν βασικό της άξονα, την μη πρόσδεση σε καμία κυβερνητική εξουσία, σε καμία διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά με αυστηρό και κριτικό πνεύμα, να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μακριά από συντεχνιασμούς και διαχωρισμούς ειδικοτήτων. Το διαίρει και βασίλευε ήταν το χαρτί που έπαιζαν πάντα όσοι ήθελαν διασπασμένους τους εργαζόμενους. Δεν τσιμπάμε. Απαντάμε, όλοι μαζί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ότι εμείς θα γίνουμε οι υπερασπιστές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για τους πολίτες και μαζί με τους πολίτες, απέναντι στο πάρτυ της εργολαβίας, που ήδη έχει ξεκινήσει.

Μπορούμε να το καταφέρουμε και το έδειξαν οι αγώνες μας. Γι αυτό εκπέμπει ακόμα η ΕΤ1, γι αυτό βγαίνει ακόμα η ραδιοτηλεόραση. Αυτό το νήμα ξαναπιάνουμε. Με τέτοιες λογικές αξίζει τον κόπο η παρέμβαση στις εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου, γιατί συνθέτει το πεδίο αυτό, με την οικοδόμηση εστιών αντίστασης, δημιουργικών προτάσεων και διεκδικήσεων, για δημόσια ΜΜΕ στο πλευρό του πολίτη, του εργαζόμενου, του ανέργου, του συνταξιούχου.




2)εκλογές για επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας στην ΕΡΤ


 Συνάδελφε, συναδέλφισσα



Στις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, μαζί τη διαδικασία εκλογής εκπροσώπου των εργαζομένων, πραγματοποιούνται και εκλογές για τη στελέχωση επιτροπής για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην επιχείρηση (ΥΑΕ). Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε αυτή τη μάχη σε καμία περίπτωση και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να θυμηθούμε το μεγάλο πρόβλημα των επαγγελματικών ασθενειών και των ατυχημάτων, αλλά και τις επιπτώσεις τους στις ζωές των εργαζομένων, που στη χώρα μας για χρόνια καταγράφουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υψηλά στατιστικά στοιχεία. Θα πρέπει να θυμηθούμε τη Marfin που δεν είχε ανοιχτή έξοδο ασφαλείας, τα μεγάλα βιομηχανικά ατυχήματα παλαιότερα στην ΠΕΤΡΟΛΑ και την ΠΥΡΚΑΛ, που δεν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας, την Ρικομέξ με τις πολεοδομικές παραβάσεις και δεκάδες άλλες «μικρότερες» περιπτώσεις.
Μήπως αυτά είναι μακριά μας?

Πόσο επηρεάζει τους ρυθμούς δουλειάς μας και τις επιπτώσεις σε μακροχρόνια βάση στον οργανισμό μας, η εντατικοποίηση που προέρχεται από τις μειώσεις προσωπικού στην ΕΡΤ? Πόσο σίγουρος είναι ο καθένας από εμάς, ότι οι περικοπές δε θα αγγίξουν τομείς με επιπτώσεις στη ζωή και την ασφάλειά μας, πχ μετακινήσεις εξωτερικών συνεργείων με οχήματα, ακτινοβολίες, μυοσκελετικά προβλήματα στο χώρο εργασίας, πυρασφάλεια, αντισεισμική προστασία, κλπ Να θυμίσουμε την απόπειρα να κλειδωθούν οι έξοδοι κινδύνου (για πυρκαγιά και σεισμό) της ΕΡΤ με αλυσίδες, κάτω από την πίεση της έλλειψης προσωπικού φύλαξης, το 2010, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε μετά από έγγραφη παρέμβασή μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πόσο έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι εργαζόμενοι για τα θέματα που σχετίζονται με την ΥΑΕ?
Πόσο γνωστό είναι ότι το πεδίο της ΥΑΕ δεν είναι συνδικαλισμός για να διαπραγματεύεσαι και ενδεχομένως να υποχωρείς, αλλά αντίθετα είναι πεδίο με αυστηρούς κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα, αλλιώς συνιστούν βαρύτατα αδικήματα?

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εργασιακής μας καθημερινότητας και της ποιότητας στις συνθήκες εργασίας, χρειαζόμαστε στις επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας, παρουσίες που στέκονται κριτικά σε κάθε εξουσία, έχουν γνώση του αντικειμένου, του θεσμικού πλαισίου που το διέπει και δεν κάνουν «σκόντο» και εκπτώσεις μπροστά στην «αναγκαιότητα» του μνημονίου, για να μπουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ζητήματα γύρω από την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας (ΥΑΕ).

Νάσος Μπράτσος

Μας πήρανε χαμπάρι...


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ TV
ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ... ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

Βούλιαξαν την ΕΡΤ στα Τάρταρα της τηλεθέασης

Στην πλήρη απαξίωση έναντι του τηλεοπτικού κοινού έχει οδηγήσει την ΕΡΤ η τριάδα των Ν. Σίμου (διευθύνοντος συμβούλου), Αιμ. Λιάτσου (γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης) και Β. Θωμόπουλου (διευθυντή Ειδήσεων).

Οχι μόνο εξανέμισαν την εγκυρότητα και αξιοπιστία που είχε κατακτήσει η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, αλλά την οδήγησαν δεκαετίες πίσω, τότε που οι υπουργοί και οι παρατρεχάμενοί τους ήταν καθημερινά σε ανοιχτή γραμμή με το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Βούλιαξαν την ΕΡΤ στα Τάρταρα της τηλεθέασης
Οι πολίτες διακρίνουν στις ειδήσεις και τις ενημερωτικές εκπομπές της NET την ωμή προπαγάνδα από ερασιτέχνες που μοναδικό σκοπό έχουν την ικανοποίηση όσων τους τοποθέτησαν εκεί. Το γεγονός ότι οι τηλεθεατές έχουν γυρίσει την πλάτη στην ΕΡΤ δεν φαίνεται να τους πολυνοιάζει. Τα νούμερα, τόσο των δελτίων ειδήσεων όσο και των ενημερωτικών εκπομπών, παραπέμπουν σε θερμοκρασίες Νευροκοπίου το καταχείμωνο!
Επιασαν πάτοΤα δελτία ειδήσεων έχουν πιάσει πάτο, αφού αποτελούν απλή παράθεση της δραστηριότητας των υπουργών και τίποτε άλλο.
Τα κρίσιμα θέματα είτε αποφεύγονται είτε θίγονται επιδερμικά, χωρίς πληροφορίες και ρεπορτάζ ώστε να μην ενοχληθούν τα κυβερνητικά και κομματικά επιτελεία. Γελούν οι? διάδρομοι της ΕΡΤ με την περίπτωση του περίφημου ρεπορτάζ για τον καφέ, που γυρίστηκε και μονταρίστηκε τρεις φορές, αλλά γυρνούσε κάθε φορά πίσω, γιατί -λέει- ήταν σε λάθος γραμμή: Δεν έβγαζε το συμπέρασμα ότι η ακρίβεια έχει «χτυπηθεί» και πλέον ο καφές στα στέκια είναι φθηνότερος!
Η αρνητική για την Ελλάδα έκβαση του Eurogroup χάλασε τα σχέδια του επιτελείου της ΕΡΤ.
Η αρνητική για την Ελλάδα έκβαση του Eurogroup χάλασε τα σχέδια του επιτελείου της ΕΡΤ.
Το κεντρικό δελτίο των 9 μ.μ., παρά τις προσπάθειες της παρουσιάστριας Ελλης Στάη, πνέει τα λοίσθια. Την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε στο 5,8% τη Δευτέρα, 3,2% την Τρίτη, 4,5% την Τετάρτη, 3,7% την Πέμπτη και 6,5% την Παρασκευή.
Είναι το ίδιο δελτίο, με την ίδια παρουσιάστρια, που τον Σεπτέμβριο όταν το παρέλαβε η νέα διοίκηση και διεύθυνση είχε ποσοστά 10% -12% και βρισκόταν σταθερά πολύ πιο πάνω από το ανταγωνιστικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
Ανευρο και υποτονικό, χωρίς ρεπορτάζ για τα σημαντικά ζητήματα, με «θάψιμο» των θεμάτων που «καίνε» και απλή παράθεση δηλώσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, το κεντρικό δελτίο της NET δεν συγκινεί πλέον κανέναν.
Οι καλεσμένοι επιλέγονται με βασικό κριτήριο να μην είναι «ενοχλητικοί», ενώ οι ρεπόρτερ συχνά μεταφέρουν απλώς την κυβερνητική και κομματική γραμμή.
Την ίδια στιγμή, προτάσσονται νερόβραστα ρεπορτάζ για ανθρώπινες ιστορίες, με τα «παιδικής» έμπνευσης και υλοποίησης βίντεο να παραπέμπουν στη δεκαετία του '80 ή, στην καλύτερη, σε κανάλι της περιφέρειας. Ως επιστέγασμα της ελαφρότητας, σχεδόν σε κάθε δελτίο φιλοξενούνται «τουριστικά» ρεπορτάζ με πρωταγωνίστρια την αρμόδια υπουργό, Ολγα Κεφαλογιάννη.
Οι επιτελείς της ΝΕΤ πέτυχαν να μηδενίσουν σχεδόν τις θεαματικότητες και των μεσημεριανών δελτίων, που παραδοσιακά κινούνταν σε πολύ υψηλά ποσοστά για τα δεδομένα της ΕΡΤ. Το δελτίο των 12 το μεσημέρι είχε επιδόσεις μεταξύ 15% και 20%, ανεβαίνοντας πολλές φορές ακόμη ψηλότερα. Δείτε τώρα πού το έφεραν (τηλεθέαση της περασμένης εβδομάδας): Δευτέρα 6,4%, Τρίτη 7,7%, Πέμπτη 6,4%, Παρασκευή 5,8%.
Το λεγόμενο «τριάρι» επίσης (3 μ.μ.), το παραδοσιακά ισχυρό δελτίο της NET με διψήφια νούμερα που κυμαίνονταν κατά μέσον όρο στο 15%, κινήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα εξής: Δευτέρα 6,6%, Τρίτη 9,9%, Τετάρτη 7,6%, Πέμπτη 9,6% και Παρασκευή 9,6%...
ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
Εκεί που έχει επέλθει το ολοκληρωτικό ναυάγιο είναι στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές. Με κόπο και πολυετή προσπάθεια, η NET είχε οικοδομήσει μια ενημερωτική ζώνη από τις 5.45 το πρωί έως και τη μία το μεσημέρι με υψηλή αποδοχή από το κοινό και με ιδιαιτέρως ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης.
  • Οι «φωστήρες» που τοποθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο τα τίναξαν όλα στον αέρα για να ελέγξουν κομματικά τις εκπομπές, με συνέπεια να οδηγήσουν τις τηλεθεάσεις στο βάραθρο. Η μεγαλύτερη -οικτρή- αποτυχία αφορά τη ζώνη 10 π.μ - 12 μ., όπου το δίδυμο Φάνης Παπαθανασίου και Λίνα Κλείτου ανοίγει? σαμπάνιες όταν ξεπερνάει σε τηλεθέαση το 5%. Την ίδια ώρα η Πόπη Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ «γράφει» 16άρια και 17άρια...
  • Ιδού τα νούμερα που έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι Παπαθανασίου - Κλείτου: Δευτέρα 4%, Τρίτη 3,8%, Τετάρτη 7,6%, Πέμπτη 5,1% και Παρασκευή 4%.
  • Λίγο καλύτερα κινείται η εκπομπή 8 π.μ. με 10 π.μ. των Κουβαρά - Μιχελιδάκη, αν και δεν υπάρχει καμία σχέση με τα νούμερα που έκανε την ίδια ώρα το δίδυμο Αρβανίτη - Κατσίμη πριν τους κόψουν από αυτό το δίωρο και τους περιορίσουν στο... προλεταριακό 6- 8 π.μ... (όπου, παρ' όλα αυτά, ξαναβρίσκουν και κρατούν το κοινό τους, πιάνοντας την περασμένη εβδομάδα τηλεθέαση μέχρι και 26%).
  • Το δίδυμο Κουβαρά - Μιχελιδάκη έκανε την προηγούμενη εβδομάδα: Δευτέρα 8,2%, Τρίτη 7,2%, Τετάρτη 10,6%, Πέμπτη 10,5% και Παρασκευή 7,4%. Πρόκειται για μια εκπληκτική επιτυχία μάνατζμεντ: Υπερδιπλασίασαν το κόστος του πρωινού, αφού έσπασαν σε δίωρα τις εκπομπές για να βολέψουν κόσμο που έφεραν απέξω και μείωσαν στο ένα τρίτο τα ποσοστά της τηλεθέασης.
ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ, ΑΛΛΑ...
Εψαχναν σκηνοθέτες και παρουσιαστές στα άγρια μεσάνυχτα για να καλύψουν το Eurogroup
Μια ακόμη δημοσιογραφική... εποποιία του διευθυντικού διδύμου της ΕΡΤ (Αιμίλιου Λιάτσου-Βασίλη Θωμόπουλου) την περασμένη Τρίτη, τη βραδιά του «ναυαγίου» στο Eurogroup: Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης και ο διευθυντής Ειδήσεων είχαν αναλάβει προσωπικά τον σχεδιασμό και την οργάνωση του μηχανισμού για την κάλυψη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.
Από νωρίς το μεσημέρι, και τουλάχιστον σε δύο συσκέψεις, στελέχη και δημοσιογράφοι του ενημερωτικού τομέα τους επεσήμαναν ότι τα μηνύματα από Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν είναι καλά, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως η νύχτα μπορεί να αποδειχθεί -το λιγότερο- μακρά.
Εκείνοι, όμως, δεν άκουσαν τίποτα. Δήλωναν αμφότεροι πως έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι το κλίμα είναι άκρως θετικό, ότι έχει βρεθεί η «πολιτική λύση» για την Ελλάδα και πως η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα κλείσει επιτυχώς και σχετικά νωρίς - το αργότερο εντός των πλαισίων των προγραμματισμένων ενημερωτικών εκπομπών.
Το αποτέλεσμα; Περί τα μεσάνυχτα τηλεφωνούσαν άρον άρον και ξυπνούσαν τους υπευθύνους και προϊσταμένους των τμημάτων για να τους βρουν... παρουσιαστές, σκηνοθέτες και τεχνικούς προκειμένου να συνεχιστεί η ροή του ενημερωτικού προγράμματος και η κάλυψη της δραματικής συνεδρίασης του Eurogroup και μετά το κλείσιμο της, προγραμματισμένης, εκπομπής του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν φταίνε εκείνοι. Προφανώς, μέσα στον γενικό πανικό ξέχασε να τους πάρει τηλέφωνο ο Σόιμπλε...
Κι όμως, «λεφτά υπάρχουν»
Και μπόνους 300 €/μήνα στον διευθυντή των... 7 υπαλλήλων
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους «στρατηγούς» της ΕΡΤ. Οπου κι αν κοιτάξεις θα βρεις κι από ένα σκάνδαλο που έστησαν στην προσπάθειά τους να βολέψουν ημετέρους. Αυτό, όμως, που συμβαίνει στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Μελετών ξεπερνά κάθε φαντασία.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Πρώτα, πρώτα, τι εστί η συγκεκριμένη Διεύθυνση: Πρόκειται για μια υπηρεσία που υπάγεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Νίκο Σίμο και στην οποία υπηρετούν κάποιοι που στο παρελθόν είχαν διατελέσει διευθυντές σε άλλες διευθύνσεις, κάτι σαν «Διεύθυνση - Ψυγείο» δηλαδή. Τους τοποθετούσαν εκεί γιατί προβλεπόταν να παίρνουν ένα επίδομα -το μισό από εκείνο του διευθυντή- το οποίο, όμως, καταργήθηκε από τη διοίκηση Λάμπη Ταγματάρχη. Η διεύθυνση αυτή αριθμεί συνολικά 7 υπαλλήλους! Κρατήστε τον αριθμό...
Γι' αυτούς, λοιπόν, τους 7 υπαλλήλους, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Σίμου (905/14.09.2012) τοποθετήθηκε διευθυντής ο μοντέρ Κωνσταντίνος Σκαλτσάς. Και επειδή, προφανώς, ήταν δύσκολο στον διευθυντή να «κουμαντάρει» 7 υπαλλήλους -οι οποίοι, σημειωτέον, δεν έχουν καν αντικείμενο- τοποθετήθηκε δίπλα του και αναπληρωτής διευθυντής ο Μιχάλης Δημητρακάκος, πρώην διευθυντής Διοικητικού, επίσης με απόφαση του Ν. Σίμου (1190/11.10.2012). Και σαν να μην έφθαναν ένας διευθυντής και ένας αναπληρωτής διευθυντής για 7 υπαλλήλους, για να ανταμειφθεί ο κ. Σκαλτσάς για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά στη Διεύθυνση του, με την υπ' αριθμόν 1043/16.10.2012 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου του χορηγείται έξτρα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα υπό τη μορφή εξόδων παράστασης! Και, μάλιστα, αναδρομικά «από την ημερομηνία τοποθέτησής του στη θέση αυτή»...
«Τουριστικές» μεταθέσεις
Τα ρουσφέτια έφτασαν μέχρι τις... Βρυξέλλες
Αυτό κι αν είναι από τα ανήκουστα που σκαρφίζεται η διοίκηση της ΕΡΤ για να ικανοποιήσει κάθε λογής κομματικά ρουσφέτια! Οι άνθρωποι δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Με την υπ αριθμόν 1062 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15/11/2012 μετακινείται στις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος Γιώργος Συριόπουλος, με τι αντικείμενο λέτε: Τον συντονισμό μεταξύ της ΕΡΤ και του καναλιού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!
Τι εστί «κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»; Κάτι σαν το «κανάλι της Βουλής». Και γιατί, θα ρωτήσετε, χρειάζεται «συντονιστής» μεταξύ των δύο καναλιών; Η απάντηση είναι προδήλως απλή: Δεν χρειάζεται.
Οι διοικούντες όμως τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, δεν κολλάνε σε τέτοιου είδους εύλογα ερωτήματα όταν καλούνται να ικανοποιήσουν ρουσφέτια. Αλλωστε, με την έως τώρα πορεία τους στην ΕΡΤ ως «εντολοδόχοι» έχουν καταγραφεί.
Και επιπλέον, με μια κίνηση πετυχαίνουν να ικανοποιήσουν δύο ρουσφέτια! Μετακινούν τον Γ. Συριόπουλο στις Βρυξέλλες, που το επιθυμεί διακαώς, και εκκενώνουν τη θέση του διευθυντή του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» που κατείχε ο ίδιος, για να βολέψουν έναν ακόμα από τη στρατιά των κομματικών φίλων.
Η εισήγηση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου για τη μετακίνηση του Γ. Συριόπουλου είναι «περιβόλι»! Την καθιστούν αναγκαία, λέει, η «ενίσχυση της παρουσίας μας στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων από έναν έμπειρο δημοσιογράφο, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα της ειδησεογραφικής παραγωγής».
Ερώτημα πρώτον: Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες Βαγγέλης Δεμίρης, έμπειρος και ικανότατος, κατά γενική ομολογία, θεωρείται από τους κυρίους Λιάτσο και Σίμο ανεπαρκής και χρειάζεται επιτήρηση και «συντονισμό» από τον Γ. Συριόπουλο;
Ερώτημα δεύτερον: Αφού το κανάλι του Ευρωκοινοβουλίου εκπέμπει ελεύθερα και το πιάνουν αξιοποιώντας το υλικό του όλα τα ελληνικά και ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα δωρεάν, γιατί πρέπει η ΕΡΤ να στείλει άνθρωπο στις Βρυξέλλες, πληρώνοντας μισθούς, μετακινήσεις, εισιτήρια και ξενοδοχεία, περιαγωγές κινητών τηλεφώνων και άλλα πολλά; Της περισσεύουν έσοδα και δεν έχει πώς να τα ξοδέψει;
Γιατί ο Γ. Συριόπουλος, θα έχει μεν έδρα τις Βρυξέλλες, αλλά σύμφωνα με την εισήγηση του Αιμ. Λιάτσου θα μετακινείται σε Λουξεμβούργο και Στρασβούργο...
Επίδομα 1.300 ευρώ μηνιαίως
για να δείξει στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η μετακίνηση του Γ. Συριό-πουλου στις Βρυξέλλες, ο Αιμ. Λιάτσος προτείνει, πέραν του μισθού του, να του καταβάλλεται μηνιαίως και επίδομα 1.300 ευρώ! Ευτυχώς, τα μέλη του ΔΣ σκέφτηκαν πιο συνετά. Αυτά τα έξοδα, φαίνεται, είχαν στον νου τους οι κύριοι Λιάτσος και Θωμόπουλος και αρνήθηκαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή Πάνο Χαρίτο να μεταβεί στη Γάζα για να καλύψει το αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων αμάχων, επικαλούμενοι οικονομική δυσπραγία...
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ



Ο τιτλος του "ΓΙΓΑΝΤΑ" αποδόθηκε στην ΕΡΤ εδω και πολλά χρόνια για να περιγράψει τη δύναμη πού είχε να παράξει μεγάλο και πολύπλοκο έργο,αλλα  και να στηλιτεύσει με ειρωνία ,το δυσκίνητο μηχανισμό που δημιουργούσαν οι διορισμένες διοικήσεις  σφιχτα εναγκαλισμένες με την εκάστοτε κυβερνηση, οι οποίες στις επιλογές τους ειχαν γνώμονα το διαίρει και βασίλευε.

Κατα καιρούς ο 'ΓΙΓΑΝΤΑΣ "ΚΟΙΜΟΤΑΝ.
Φράση που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον απο ανταγωνιστικά μέσα για να στιγματισει ελλείψεις,παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές .

Κανείς μέχρι τώρα δεν απέδωσε σωστά αυτόν τον τίτλο.

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΕΡΤ είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ..

Το αποδείξαμε ,όταν πέρισυ ξεκινήσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έναν αγώνα καταδεικνύοντας οτι είμαστε  κομμάτι της  κοινωνιας που πλήττεται.

Εναν αγώνα που είχε στόχους μικρους και μεγάλους 
Εναν αγωνα που ειχε τακτική ,αλλα,όχι τακτικισμούς,
Ομως κάποιες φορές υπήρξαν και αστοχίες, αναπόφευκτες στη διαρκεια αυτής της προσπάθειας.

Ανεξάρτητα απο τη πορεία αυτου του αγώνα, καθώς ειναι  ΔΙΑΡΚΗΣ,κερδισαμε μικρές μαχες..

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως ειναι οτι καταφέραμε να ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.
 για το 
*ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ- ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ .
Αναδειξαμε
* ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (που ηταν κρυμμενη κατω απο το χαλι) καθως χρηματοδότης της ΕΡΤ ειναι ο πολίτης μέσω του ανταποδοτικού τέλους.
Συνομιλήσαμε για τις
* ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .και τους ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ 
ειπαμε
*ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Ζητησαμε να 
*ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Καταφέραμε να κοινοποιήσουμε
 τα προβλήματα μας συνδέοντάς τα με εκείνα που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι,ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΥΘΟΥΣ,για βολεμένους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους.
Βρεθηκαμε στις πλατείες ,στους δρόμους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,δημοσιογράφοι ,τεχνικοι, διοικητικοι

Κυριως όμως καταφέραμε να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ..
Επιλογές που είχαν στόχο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ μεταξυ των εργαζομενων,ωστε να προχωράει  η λειτουργία της επιχειρησης με τους λίγους τους εκλεκτούς,τους αρεστούς .

Με γνώμονα λοιπόν την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ και τον ΕΛΕΓΧΟ αυτη η μάχη πρέπει να ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
* ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΕΙΣ ,
*ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ,και με ουσιαστικη 

*ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΤΩΡΑ
 

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ,αλλα ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ...

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου στο ΔΣ της ΕΡΤ γίνονται σε μία περίοδο με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά ,απο τα οποία εξαρτάται και η πορεία του εργασιακού μας χώρου..

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ  ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ,ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Ο εκπρόσωπος  των εργαζομενων στο ΔΣ της ΕΡΤ  όμως πρεπει να
* ΜΗΝ ΕΧΕΙ  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ  Ή ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΒΑΡΙΔΙΑ  να 
*ΜΗΝ ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ σε ΚΑΜΜΙΑ ΛΙΣΤΑ (ευνοιας οικονομικης ή ιεραχικης) και
* Να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ με γνωμονα το ΕΜΕΙΣ και ΟΧΙ το ΕΓΩ.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομενων
* ΟΦΕΙΛΕΙ και
* ΠΡΕΠΕΙ να ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΣ και ταυτοχρονα 
*Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  

Και επειδη ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΟΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ 

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ
 ΑΣ ΜΗ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΜΕ


ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΚΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΣ ΕΡΤ