Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Παιχνίδια σε βάρος του ΕΔΟΕΑΠ



Δεν πείθει κανένα ο επικαλούμενος λόγος της αιφνιδιαστικής παραίτησης του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον υποκρυπτόμενο σκοπό, που μπορεί να οδηγήσει τον Οργανισμό σε περιπέτειες.
          Όπως αναφέρουν οι παραιτηθέντες, ο λόγος της παραίτησης ανάγεται στην επεισοδιακή Γενική Συνέλευση του Οργανισμού της 23ης Ιουνίου 2012 και οφείλεται στην άρνηση της ΕΣΗΕΑ να ορίσει επιτροπή μαζί με τις άλλες Ενώσεις, για έλεγχο των οικονομικών του ΕΔΟΕΑΠ.

          Πρόκειται για τις παραιτήσεις των πέντε μελών του Δ.Σ. που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, συμπεριλαμβανομένης και της προέδρου Ελένης Σπανοπούλου, που συμπαρέσυραν σε παραίτηση το σύνολο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

          Ο λόγος, όμως, αυτός της παραίτησης είναι προσχηματικός και πεπερασμένος, καθ’ όσον συμπληρώνονται σε λίγο δέκα (10) μήνες από την Γ.Σ. του Ιουνίου, κατά την οποία δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός και ο ισολογισμός και έκτοτε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ήταν νομικώς μετέωρο. Παρά ταύτα, δεν είχε εκφραστεί μέχρι χθες (12/2/13) πρόθεση από την Πρόεδρο Ελένη Σπανοπούλου, ούτε από κάποιο άλλο μέλος του Δ.Σ. για παραίτηση, που μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο τον Οργανισμό με απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για το μέλλον του. Άλλωστε, στην πρόσφατη άτυπη συνάντηση (1/2/13) των συνταξιούχων-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, η Πρόεδρος ουδέν θέμα περί παραίτησης είχε αναφέρει. Έτσι λοιπόν προκύπτουν αβίαστα πολλά ερωτήματα για το ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και τι επιδιώκεται με την παραίτηση του Δ.Σ./ΕΔΟΕΑΠ, αφού έστω και δεδομένης της παράλειψης της ΕΣΗΕΑ για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον Οργανισμό, τούτο δεν αποτελεί σοβαρό δικαιολογητικό λόγο για παραίτηση του Δ.Σ.

          Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, οι τέσσερις ιδρύτριες δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι υποχρεωμένες εντός δέκα πέντε (15) ημερών, με απώτερη ημερομηνία την 27ηΦεβρουαρίου 2013, να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις για την εκλογή νέων μελών, που θα απαρτίσουν το νέο 9μελές Δ.Σ. του Οργανισμού.

          Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ασφαλισμένους του, που ζητούν από το Δ.Σ., το οποίο παραμένει στη θέση μέχρι τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ., να εξηγήσει τους αληθινούς λόγους της παραίτησης και να προβεί σε πλήρη ενημέρωση κυρίως για τα οικονομικά του Οργανισμού.

          Η παράταξη «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την προάσπιση των συμφερόντων του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του και για την αποτροπή των απειλούμενων νέων κινδύνων, που μπορεί να δημιουργήσει η νέα κατάσταση.



«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου