Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

“Μαχαίρι” στις ψηφιακές επενδύσεις.


Το πρόγραμμα της ψηφιακής μετάβασης στην ΕΡΤ παγώνει και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μετά τη νέα απαίτηση να κοπεί κι άλλο ο προϋπολογισμός για τις ψηφιακές επενδύσεις. Από το αρχικό κονδύλι των 10 εκατ. ευρώ που προϋπολογιζόταν για το 2013, έγινε μείωση κατά 50% αλλά τώρα ζητείται και νέο κούρεμα. Αποτέλεσμα θα είναι η αδυναμία της ΕΡΤ να προχωρήσει την ψηφιακή μετάβαση.
Ήδη στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση εγκαλείται ότι δεν επιτελεί το ρόλο της ως δημόσια τηλεόραση που υποχρεούται να εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας. Η επίγεια ψηφιακή μετάβαση έχει κολλήσει με ευθύνη της συγκυβέρνησης ενώ ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου η Digea λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν προχωρά την ψηφιακή με επιχείρημα πως αναμένει το χρονοδιάγραμμα από το αρμόδιο υπουργείο.
Το ψηφιακό μπάχαλο μετεξελίσσεται για τη χώρα σε γόρδιο δεσμό εκθέτοντας την Ελλάδα και την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2008 που αποφασίστηκε η προσωρινή ψηφιακή εκπομπή σε μόλις 28 κέντρα εκπομπής στη χώρα, η Digea  μαζί και η ΕΡΤ που ακολουθεί, εκπέμπουν ψηφιακά στα 10 από αυτά. Στον αντίποδα των δυο αυτών παρόχων δικτύου, η Nova υλοποιώντας άμεσα ένα οικονομικό πρόγραμμα μετατροπής των αναλογικών πομπών σε ψηφιακούς, με κόστος μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, κάλυψε ψηφιακά και τα 28 σημεία εκπομπής σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα χρόνο.
αναδημοσίευση από: http://www.paron.gr/typologies/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου