Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ,νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ


Ο Γκίκας Μάναλης νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ


Ο Γκίκας Μάναλης αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Νίκου Σίμου. 
Ο Γκίκας Μαναλής είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (Το Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη από τα οποία 4 είναι από την Πανεπιστημιακή κοινότητα και την τραπεζική αγορά της Ελλάδας, και 3 εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαικής Ενωσης) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και πρώην οικονομικός διευθυντής της  τράπεζας First Business Bank.
O κ. Μάναλης εργάστηκε στον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια από τον Ιούλιο του 2000, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Εταιρικών Λειτουργιών. Κατα την περίδο 2000-2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία μεγάλα έργα όπως η σύσταση Ομίλου για το Χρηματιστήριο Αθηνών  που μέχρι τότε αποτελείτο από επτά εταιρίες και η επακόλουθη συγχώνευση και απορρόφηση των θυγατρικών της, η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και η λειτουργική αναδιοργάνωση του Ομίλου.

Την περίοδο 2006-2010 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης Προϊόντων με κύριες αρμοδιότητες την εισαγωγή εταιρειών στην οργανωμένη και εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για την εκκαθάριση και τον διακανονισμό, τη διαχείριση κινδύνων και την εποπτεία της αγοράς.
Από το 1981 έως το 1999 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, Οικονομικών Ερευνών & Τμήμα Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διεύθυνσης Ελέγχου και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Διαθεσίμων για τα τελευταία επτά χρόνια.
Διετέλεσε καθηγητής στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών (Deree) του Μεταπτυχιακού Τμήματος Οικονομικών και λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Από το Σεπτέμβριο 2002 έχει ορισθεί ως referee στο περιοδικό International Journal of Auditing και από το 1994 στο περιοδικό Greek Economic Review. Είναι επίσης εντεταλμένος διδασκαλίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών.

Έχει βραβευθεί για την έρευνά του «Οι Επιπτώσεις της Απελευθέρωσης Κεφαλαίων στη Διαμόρφωση των Τιμών των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα» από το City University του Λονδίνου. Ήταν εισηγητής (1988 - 2002) στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε θέματα Διαχείρισης Διαθεσίμων, Συναλλάγματος, Τραπεζικής Τεχνικής, Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και οι Επιπτώσεις του Ευρώ στις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου και εισηγητής (1994 - 1995) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης σε θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής καθώς και σε Κοινοτικά θέματα που αφορούν τις Συνέπειες από τη Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (1978), έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Sheffield (1987)ενώ είναι κάτοχος διδακτορικού στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (1993).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου