Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θα πάει …Ελβετία η ΕΡΤ;


Θα πάει …Ελβετία η ΕΡΤ; 


αναδημοσίευση από:  
http://media-industry.blogspot.gr
Η  ΕΡΤ μπορεί να μένει «ακυβέρνητη» μετά και τις καταγγελίες του παραιτηθέντος  διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου, αλλά η μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει: Τι θα κάνει με τη συμφωνία του  Champions League, αν θα υλοποιήσει τη σύμβαση την οποία υπέγραψε η διοίκηση των Σ. Στεφάνου- Λ. Ταγματάρχη, ή να προσφύγει σε διαιτησία στα ελβετικά δικαστήρια.


Η εισήγηση προς τη διοίκηση του Ν. Τέλλη και Ν. Σίμου είναι να προσφύγει στα ελβετικά δικαστήρια για τη σύμβαση με την TEAM για το Champions League (2013-16). Πλην όμως η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί και επιπλέον ο χρόνος περνάει χωρίς να έχει καταβάλει τη δόση της περιόδου η ΕΡΤ προς την TEAM ενώ ήδη οι αγώνες μεταδίδονται από τη ΝΕΤ.  Τη σύμβαση ύψους 32,4 εκατ. ευρώ, η οποία ήταν κατά 20% φθηνότερη σε σχέση με την περίοδο 2009-2012, αμφισβήτησαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο  υφυπουργός στον πρωθυπουργό ήταν εκείνος που μαζί με υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισαν τη μεταφορά του 25% του ανταποδοτικού τέλους από την ΕΡΤ στο ΛΑΓΗΕ. Ο συνδυασμός της απόφασης αυτής μαζί με τις απαιτήσεις για μείωση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, από το υπουργείο Οικονομικών, δεν επιτρέπουν στην εταιρεία  να τηρήσει τη συμφωνία με την TEAM, αν και ήταν κερδοφόρος και το 2010 και το 2011.

Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία μεταξύ άλλων καλείται να επιλέξει αν τα χρήματα των πολιτών θα πηγαίνουν σε ρουσφέτια, “συμμορίες”(;) και φωτοβολταϊκά, ή αν θα δοθούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου