Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Και η ΔΗΜΑΡ καλύπτει Αδωνι Γεωργιάδη



Ο βουλευτής της Ν.Δ. επιμένει στα περί «κουκουλοφόρου» προέδρου της ΕΣΗΕΑ

Κοινοβουλευτική ασπίδα προστασίας αποφάσισε να παράσχει η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στον ακροδεξιό Αδωνι Γεωργιάδη, στο αίτημα για άρση της ασυλίας του εξαιτίας της δίωξης που ασκήθηκε εναντίον του, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλει εις βάρος του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, το καλοκαίρι του 2011.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την 1η Ιουλίου του 2011, μία ημέρα μετά τη βίαιη αστυνομική καταστολή της διαδήλωσης στο Σύνταγμα και στη σκιά των αιτιάσεων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί «δράσης των κουκουλοφόρων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Ο Δημήτρης Τρίμης, ο δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ, δεν είναι κουκουλοφόρος. Ούτε φόρεσε ποτέ στη ζωή του κουκούλα. Είναι όμως με σπασμένο χέρι».

Με φωνές από τα έδρανα ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ (και νυν της Ν.Δ.) Αδωνις Γεωργιάδης τον διέκοπτε, λέγοντας επανειλημμένως: «Ο αρχηγός τους είναι, δεν τα ξέρεις καλά». Θέση στην οποία επέμεινε και στη χθεσινή του παρουσία στην αρμόδια επιτροπή, ως εγκαλούμενος, κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και δηλώνοντας με στόμφο ότι ουσιαστικά αναβάθμισε τον κ. Τρίμη αφού, όπως είπε, από γραφείο Τύπου των κουκουλοφόρων τον προβίβασε σε αρχηγό.

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι πέντε από τα επτά μέλη της επιτροπής υιοθέτησαν το σκεπτικό ότι παρόμοιες εκφράσεις πολιτικού στιγματισμού και ενοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων εμπίπτουν στις «πολιτικές λειτουργίες» που επιτελεί ένας βουλευτής και ότι δεν εκφεύγουν των κοινοβουλευτικών ηθών και διαδικασιών και άρα δεν δικαιολογούν την άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη. Και όλα αυτά στο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει η δημοσιοποίηση των όσων λέγονται και γίνονται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του Κοινοβουλίου και του πολιτικού προσωπικού.

Για την Ιστορία, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή η Ν.Δ. (Χρ. Μαρκογιαννάκης-πρόεδρος, Κ. Γκιουλέκας), το ΠΑΣΟΚ (Π. Ρήγας) και η ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλης), με τη στήριξη και των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Μ. Κόλλια-Τσαρουχά), ενώ υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αποστόλου) και το ΚΚΕ (Σ. Χαλβατζής), οι οποίοι τόνισαν ότι η πολιτική δραστηριότητα έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και δεν περιλαμβάνει ύβρεις και συκοφαντίες. Το θέμα τώρα παραπέμπεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

αναδημοσίευση: http://syspeirosi.wordpress.com/2013/04/20/%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%88/

Τ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου