Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ . ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΥΝΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ




Συνάδελφοι,



Σε μια μαζική συνέλευση οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν με συγκεκριμένες κινήσεις και βήματα να κλιμακώσουν των αγώνα τους που ήδη μετράει 3 και πλέον μήνες.



Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Σωματείου με τη διοίκηση της ΕΡΤ από την οποία δεν προέκυψε καμία συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση για τα προβλήματα τα οποία χρονίζουν. Μάλιστα από τη συζήτηση προέκυψε πως το θέμα του ενιαίου μισθολογίου το οποίο αλλάζει βάναυσα και αντισυνταγματικά το λειτούργημα του δημοσιογράφου, υπάρχει ακόμα πάνω στο τραπέζι.



Επίσης η Διοίκηση δεν είχε τίποτε συγκεκριμένο να απαντήσει για τη ρύθμιση στο νόμο Μανιτάκη που αφορά στη δημόσια Διοίκηση και προβλέπει ακόμα και την κατάργηση της ΕΡΤ αλλά ούτε και για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συρρίκνωση της ΕΡΤ, απολύσεις αλλά και συγχώνευση της με το ΑΠΕ. (βλ. εδώ)



Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τη συνεχιζόμενη αδράνεια από πλευράς της Διοίκησης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη στέλνοντας έτσι ένα τελεσίγραφο σε διοίκηση και κυβέρνηση, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα ερωτήματα που τίθενται με σαφήνεια στο ψήφισμα.



Παράλληλα συστήθηκε Επιτροπή Αγώνα η οποία μεταξύ άλλων θα διεξάγει επαφές με πολιτικούς, εργασιακούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και θα διοργανώσει εκδήλωση με τους παραπάνω φορείς για το ρόλο και το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την απειλή που δέχεται αυτός σε περίοδο κρίσης.



Συνάδελφοι,



Οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά θετικές είναι. Χρειάζεται ενότητα, συμμετοχή και αποφασιστικότητα.



Ενότητα για την καλύτερη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και για την καλύτερη αντιμετώπιση των σχεδίων κατάργησης της ΕΡΤ.



Συμμέτοχη στις Γενικές Συνελεύσεις και τις δράσεις μας ώστε να ενδυναμώνουμε έμπρακτα τον αγώνα μας. 



Αποφασιστικότητα με σαφή και δυναμικό τρόπο χωρίς ήξεις αφίξεις και δισταγμούς για να είναι οι διεκδικήσεις μας αποτελεσματικές.



Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουμε τον χαρακτήρα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας.



Ακολουθεί το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.




ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

 
ΠΡΟΣ ΕΣΗΕΑ 13/05/2013 

 
ΠΡΟΣ ΠΟΕΣΥ 

 
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άρνηση της Διοίκησης να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και την φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

 

Αποφάσισαν νέα στάση εργασίας, σήμερα από τις 1800 έως 0100 για την Τηλεόραση το Ραδιόφωνο και τα Πολυμέσα της ΕΡΤ. 

 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιδρούν στα σχέδια ξεπουλήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέσω της συρρίκνωσης της λειτουργίας της όπως μεθοδεύεται και με το νομοσχέδιο Μανιτάκη. Με τα σχέδια αυτά απειλείται και υπονομεύεται ο ρόλος και ο χαρακτήρας των Δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης και ειδικά της ΕΡΤ. 

 

Στο πλαίσιο αυτό οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προχωρούν σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη (15 και 16/05) ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από Διοίκηση και κυβέρνηση για: 

 
το μέλλον που επιφυλάσσει για την ΕΡΤ η τρόϊκα και η κυβέρνηση, 

 
την τύχη των συναδέλφων συμβασιούχων, 

 
την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μέσω μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, 

 
την μη καταβολή δεδουλευμένων 5 και πλέον μηνών. 

 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ είναι αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θεατές του σχεδίου απαξίωσης, υποβάθμισης και κατάργησης του Δημόσιου χαρακτήρα της. Δεν θα απεμπολήσουν τα δικαιώματα τους και το συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους στην ενημέρωση. 

Θεωρούμε καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά αυτή την περίοδο, την προάσπιση της ενημέρωσης με πολυφωνία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα. 

 
 

Επαναδιατυπώνουμε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα τα αιτήματα μας: 

 

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 

Όχι στο γκρίζο καθεστώς της ΚΥΑ. Όχι στην κατάργηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος μέσω της υπαγωγής στο ενιαίο μισθολόγιο. 

 

Προάσπιση του δημοσίου χρήματος. 

Όχι στη σπατάλη μέσω της πρακτικής των πολυδάπανων μεικτών και εξωτερικών παραγωγών. 

 

Σταθερή απασχόληση και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους. 

Όχι στο καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων έργου. Επαναπρόσληψη των συναδέλφων συμβασιούχων με διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες 

 

Αποδέσμευσης της ΕΡΤ από το καθεστώς ΔΕΚΟ. 

Όχι στο στραγγαλισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που ξεπουλά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας. 

 

Τέλος, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας επιδιώκοντας επαφές με τους πολιτικούς, εργασιακούς και κοινωνικούς φορείς για το ρόλο και το χαρακτήρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ιδιαίτερα μέσα την περίοδο κρίσης. 

 

Αγωνιζόμαστε για μια ενημέρωση που δεν ευνοεί διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και τον κοινωνικό αυτοματισμό. 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 

 

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ 

 

ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ 

 

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου