Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση

Διάλογο και όχι απαξίωση


Η επιχείρηση «απαξίωσης» της δημόσιας τηλεόρασης και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καλά κρατεί. Μετά από βδομάδες κινητοποιήσεων στην δημόσια τηλεόραση με την μορφή των απεργιών τα Σαββατοκύριακα, βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Από τη μια πλευρά η αδιάλλακτη στάση της διοίκηση της ΕΡΤ και από την άλλη οι «επαναστατικές» εμμονές της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στη μέση οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, αλλά και οι πολίτες που στερούνται την επιλογή να ενημερωθούν από την ΕΡΤ σε μια περίοδο κρίσης και δοκιμασίας της ελληνικής κοινωνίας, σε μια εποχή μεγάλης όξυνσης της κρίσης και στο χώρο των ΜΜΕ. Σ' αυτή τη συγκυρία η διοίκηση της ΕΡΤ εθελοτυφλεί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, δίνοντας «πάτημα» σ' αυτούς που έχουν επιλέξει (γιατί άραγε;) να διατηρούν κλειστή την ΕΡΤ.
Έτσι από τη μια αποξενώνουμε ακροατές και τηλεθεατές, δηλαδή, δωρίζουμε τους "φυσικούς μας συμμάχους" ,τους Έλληνες πολίτες στους "ανταγωνιστές" κι από την άλλη χάνεται η ευκαιρία να λειτουργήσει η ΕΡΤ σαν όαση μέσα σε ένα άνυδρο και σε κρίση ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Σήμερα είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος ένας ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα & ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων δημοσιογράφων της ΕΡΤ που δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να περιορίζονται στις αμοιβές του Σαββατοκύριακου. Αυτή ήταν πάντα η θέση μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αυτό καταθέτουμε και σήμερα μπροστά στα νέα αδιέξοδα. Δεν έχουμε ανάγκη μια ΕΡΤ, κρατικό κομματικό μαγαζί των εκάστοτε κυβερνώντων αλλά ούτε και μια ΕΡΤ "ιδιωτική επιχείρηση" των εργαζομένων σε αυτήν. Ναι χρειαζόμαστε μια σύγχρονη, δυναμική και υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό μπορεί να γίνει με ουσιαστικό & ειλικρινή διάλογο με ανοιχτή και λειτουργούσα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μαρία Αντωνιάδου, Γ.Γ. ΕΣΗΕΑ

Μάκης Διόγος ,Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου