Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, δημοσιοποιούν τα προβλήματα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Συνάδελφοι
Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης για προσπάθεια δημοσιοποίησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αλλά και των θέσεων που συλλογικά έχουμε πάρει, η επιτροπή συντονισμού των εργαζόμενων, έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών  με τα πολιτικά κόμματα.
Την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις της επιτροπής με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και το ΓΓ του ΚΚΕ. Την Παρασκευή 17 Μαΐου ,συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Το Σάββατο 18 Μαίου στις 3 μετά το μεσημέρι  έχει προγραμματιστεί η συνάντηση της επιτροπής με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει διατυπωθεί αίτημα στην ΝΔ, χωρίς να έχει καθοριστεί ακριβές ραντεβού.
Στην συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Καρύδης και  ο Χρήστος Πρωτόπαππας.
Μετά από αναλυτική ενημέρωση επί όλων των θεμάτων και των θέσεων μας, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η δέσμευση που και σε μας ανέλαβε η κυρία Γεννηματά για συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό για θέματα τύπου  Σίμο Κεδίκογλου, αλλά και τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κύριο Γκίκα Μάναλη, με αντικείμενο συζήτησης όλα τα θέματα που ετέθησαν από την επιτροπή, με αιχμή την διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα της ΕΡΤ αλλά και του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης. Στην συνάντηση μας ανακοινώθηκε επίσης η διερεύνηση πιθανής κοινοβουλευτικής παρέμβασης, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήσαμε πριν το Πάσχα.
Η συνάντηση με το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην οποία παρέστη και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου Γιάννης Γκιόκας, επέφερε μια σαφή δήλωση υποστήριξης των αιτημάτων  μας για διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ, παρεμπόδισης των όποιων σχεδίων συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και συμβολής στον επιδιωκόμενο στόχο να αποκτήσουν  τα αιτήματα μας ευρεία  στήριξη από τους πολίτες. Το ΚΚΕ δεσμεύθηκε  εντός των επόμενων ημερών να καταθέσει  σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Στην συνάντηση μας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, παρέστη και ο εκπρόσωπος τύπου  του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο κύριος Κουβέλης  με την έκφραση ʽʼδεν πάει άλλο με την ΕΡΤʼʼ μας ανακοίνωσε την πρόθεση του να θέσει το θέμα στην πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα. Χαρακτήρισε τις εξωτερικές και μεικτές παραγωγές που αποφασίζονται από τη Διοίκηση της ΕΡΤ ʽʼδιασπάθιση δημοσίου χρήματοςʼʼκαι απαράδεκτο τον ʽʼκομματισμό στη δημόσια ραδιοτηλεόρασηʼʼ που προέρχεται από ʽʼπαραμάγαζαʼʼ όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τα σενάρια περί κλεισίματος ή συρρίκνωσης της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ,είπε ότι δεν έχει τεθεί επισήμως ούτε ψίγμα  τέτοιας συζήτησης. Για το μέλλον των 60 συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ, δήλωσε ότι η λύση η οποία θα  δοθεί θα αφορά το σύνολο των συναδέλφων και όχι μόνο μερικούς όπως φημολογείται.

Η επιτροπή των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου