Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΕΔ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Ψηφοδέλτιο υποταγής στην ΕΣΗΕΑ με προίκα του Μόσιαλου
Με προίκα το σχέδιο του « απολύσεις και εκποίηση Fast-Τrack στην ΕΡΤ» συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, που θέλουν τζάμπα δημόσιες συχνότητες και ακίνητα φιλέτα, επαναφέρουν , μέσω της ΔΗΜΑΡ με τη οποία «αλληθωρίζει» πολιτικά, τον…Καίσαρα Μόσιαλο. Θέλουν έτσι να «γίνει η δουλειά με τα δημόσια ΜΜΕ» που έμεινε στη μέση το 2011.
Έχουν όμως και πλάτες στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, που στήνει ψηφοδέλτιο γα τις προσεχείς εκλογές με αβάντα στις επιλογές αυτές.
Οι πρόθυμοι της ‘Ενωσης (η κυρία από το ΔΟΛ δεξί χέρι του
Τρίμη στο προεδρείο, ο Κουμπιάς της κωλοτούμπας , ένας ..αριστερός του Φώτη και κάποιοι άλλοι που νομίζουν ότι κρύβονται) αφού έστρωσαν το χαλί στον Κεδίκογλου για να κόψει μέχρι και 40 % τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς των δημοσιογράφων με την διαβόητη ΚΥΑ ,τώρα το παίζουν ανοιχτά τρόικα- ΕΣΗΕΑ και δεν ντρέπονται.
Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ( ΚΕΔ) τονίζοντας ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Real news» και αυτό που προηγήθηκε προ ημερών από την «Εφ Συν», αποκαλύπτουν μόνο ένα μέρος του σχεδίου, που είναι σε εξέλιξη και ειδικά για την ΕΡΤ δεν το διέψευσε στην πρόσφατη συνάντηση του με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προκάτοχος του Ν. Σίμος, που παραιτήθηκε κατήγγειλε «συμμορίες στην ΕΡΤ», χωρίς η
ΕΣΗΕΑ η άλλος να τον καλέσουν να πει πρόσωπα και
καταστάσεις, ενώ ο καινούργιος ανέφερε προκλητικά ότι δεν εφαρμόζει τις ΣΣΕ και
δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα , αφήνοντας να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με κάποιους δείχνοντας ότι κάτι άλλο περιμένει να γίνει.
Οι τεχνικοί και οι διοικητικοί της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ) δεν βγάζουν ούτε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ενώ ο προυπολογισμός της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πετσοκόβεται το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς της κατευθύνεται κατά 25 % σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής ρεύματος. Μπροστά σε όλα αυτά η πλειοψηφία στο απερχόμενο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ επιδίδεται για μήνες σε τυφλές απεργίες χωρίς αποτέλεσμα και τώρα βγάζει την συνδικαλιστική του υποχρέωση με πολύωρες στάσεις εργασίας τα Σαββατοκύριακα στη ουσία καψόνι για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τους τηλεθεατές.
Όπως κατήγγειλαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του
ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κ. Ε. Δ. Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα:
Πρόκειται για σχέδιο που έρχεται γάντι στον καθηγητή-υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να δείξει στη τρόικα ότι κάποιοι φεύγουν από το Δημόσιο αλλά εκτός από την ΕΡΤ αφορά τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ:
-στο ΑΠΕ
-στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς ( 9,84, Πειραιά, Θεσσαλονίκη κλπ
-στην ΓΓ Ενημέρωσης-Επικοινωνίας -ΚΑΙ αμέσως μετά μαζικές απολύσεις σε
εφημερίδες(οικονομικές-πολιτικές και εβδομαδιαίες) στο κέντρο και την επαρχία ,που τις στραγγαλίζει οικονομικά και τις «σπρώχνει» να βγουν στο σφυρί σε λουκέτα η να γίνουν ένθετα των τριών μεγάλων.
Μόνο η ΕΤ 3 φαίνεται, για την ώρα, να γλυτώνει, λόγω του Άνθιμου.
26/03/2013
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου