Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΙ στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Με οκτώ συλλήψεις, πέντε διαφορετικές κατηγορίες και την προκλητική και αναίτια επίθεση ανδρών των ΜΑΤ «έληξε» η ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στον Υμηττό αλληλέγγυων και εργαζόμενων στην ΕΡΤ τόσο κατά του «μαύρου» που επέβαλε η κυβέρνηση στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στις 11/6 όσο και κατά της συνεχιζόμενης και προκλητικής απείθειας που επιδεικνύει κατά της απόφασης του ΣτΕ. 
Αδιάψευστοι μάρτυρες εναντίων των σαθρών κατηγοριών που απαγγέλθηκαν κατά των επτά αλληλέγγυων στην ΕΡΤ πολιτών και της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Εύας Μαυρογένη αλλά και των τυχαίων και εντελώς αναίτιων προσαγωγών -εκτός κι αν οι φωνές συνιστούν εγκληματική πράξη και λόγο σύλληψης- στις οποίες προέβησαν οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ -που να σημειώσουμε ότι κατέφτασαν στο χώρο με πλήρη εξάρτηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν ειρηνικούς διαδηλωτές- που κλήθηκαν και διέλυσαν προκλητικά την ειρηνική συγκέντρωση είναι τα βίντεο από τον χώρο των γεγονότων.
Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι οκτώ συλληφθέντες, όπως τις είχαν τουλάχιστον διατυπώσει στη ΓΑΔΑ έως τις 3 το πρωί, είναι οι εξής:
  1. Διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών
  2. Διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας
  3. Απείθεια
  4. Αντίσταση κατά της αρχής και
  5. Απειλές κατά αστυνομικών οργάνων.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι μήνυση κατέθεσε και ο διορισμένος από την κυβέρνηση ειδικός διαχειριστής για την ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης. Η μήνυση του είναι κατ’ αγνώστων και δεν έγινε εφικτό μέχρι την ώρα αυτή να μάθουμε το περιεχόμενο της. Ωστόσο μήνυση κατά του Μάναλη προτίθεται να καταθέσουν και οι συλληφθέντες και η κατηγορία θα είναι η ψευδής καταμήνυση. Εξάλλου όπως δήλωσαν σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση και κατά του αστυνομικού οργάνου, ο οποίος κατονομάζεται στο βίντεο και ο οποίος εισήλθε στο χώρο των πομπών και «πείραξε» τα μηχανήματα. Να σημειώσουμε  ότι μεταξύ των συλληφθέντων πολιτών είναι μία ακόμα γυναίκα, η Δέσποινα Παπαδάκη, η οποία όκατέστη δυνατόν να μεταφερθεί από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο με τραυματισμένο χέρι μόνο μετά από επίμονες διαμαρτυρίες της. Εξάλλου φαίνεται και ακούγεται καθαρά στο βίντεο (00:20) κατά τη διάρκεια της σύλληψης της να διαμαρτύρεται έντονα για πόνους στο χέρι της, την ώρα που τουλάχιστον τρεις άνδρες των ΜΑΤ (!) έχουν πέσει πάνω της για να την ακινητοποιήσουν.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους κατά του «μαύρου» στη δημόσια ενημέρωση και στην ελευθερία της έκφρασης συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε και ο Γιώργος Μάγκας με το κλαρίνο του μετά το τέλος της συναυλίας του στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.
Τέλος να σημειώσουμε ότι τις συλλήψεις χειρίζεται το τμήμα "Προστασίας Κράτους Πολιτεύματος" της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το οποίο κρίθηκε από τους αρμόδιους ως πιο κατάλληλο για να αντιμετωπίσει ειρηνικούς πολίτες που προέβησαν σε ειρηνική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς να απειλήσουν κανέναν και χωρίς να πειρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου