Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


13 Ιουλίου 2013
Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που αντιστάθηκαν στην εγκληματική, πραξικοπηματική, αντισυνταγματική, παράνομη και σκοταδιστική ενέργεια της κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στις δημόσιες συχνότητες.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με την απόφασή τους να την κρατήσουν ανοιχτή, εφάρμοσαν στην πράξη το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος, διέσωσαν τη χαμένη τιμή της δημοκρατίας, έγιναν σύμβολο της αντίστασης απέναντι  στην καταστροφή του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού κράτους και συγκέντρωσαν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, της διεθνούς και ιδιαίτερα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε και θα  συνεχίζει να στηρίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας τους που συνεχίζεται για περισσότερες από 30 ημέρες  θα είναι νικηφόρος.
Εν τούτοις, δεν θα πρέπει οι συντελεστές του εγκλήματος να νομίζουν ότι οι πράξεις τους θα παραμείνουν ατιμώρητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση:
1.       Οι δημόσιες συχνότητες, αυτός ο σπάνιος δημόσιος πλούτος, του οποίου το πλιάτσικο ξεκίνησε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ με την παράνομη παράδοσή του σε ιδιωτικά συμφέροντα, θα επιστραφεί εκεί που ανήκει, στο ελληνικό δημόσιο, με ακύρωση όλων των παράνομων πράξεων παραχώρησης που έχουν γίνει ή που θα μεθοδευτούν.
2.       Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ιδιαιτέρως στον τηλεοπτικό χώρο με κανόνες αδειοδότησης που θα ματαιώσουν τον έλεγχο του περιεχομένου της τηλεόρασης από τους γνωστούς μεγαλοκαναλάρχες. 
3.       Πέραν των πολιτικών ευθυνών που θα αποδοθούν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, δεν θα πρέπει να νομίζει κανείς ότι θα γλυτώσει και από τις ποινικές ευθύνες, που απορρέουν από την τεράστια  ζημιά που υπέστη το δημόσιο συμφέρον από την απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται όχι μόνον εκείνοι που πήραν τις πολιτικές αποφάσεις αλλά και οι ποικίλοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» και «ειδικοί διαχειριστές» της υπόθεσης που ως εκτελεστικά όργανα των πρώτων έβαλαν την υπογραφή τους σε πράξεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και αδιαφανών διαδικασιών παράδοσης δημοσίου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

4.       Θα αποκατασταθεί η νομιμότητα στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση καθώς και όλα τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που εργάζονταν σ’ αυτήν πριν το κλείσιμο του δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου