Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Δημιουργία - ‪‎EΡT‬ ζωντανή, σε πλήρη λειτουργία!





Για ένα μήνα η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σκοταδισμό και φίμωση. Ταυτόχρονα συκοφαντεί τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους από τα «φίλια» μέσα ενημέρωσης.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα και μαζί με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους, απλοί πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν έξω από τις εγκαταστάσεις του TVE, της εταιρίας των καναλαρχών.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που καταλύει κάθε κοινωνική δομή και οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα, με όλες μας τις δυνάμεις.

Απόψε στις 20:00 ΟΛΟΙ ΜΑΣ, όπου και να βρισκόμαστε, κατευθυνόμαστε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ΚΟΡΝΑΡΟΝΤΑΣ.


Στις 21.30 στο Ραδιομέγαρο θα γίνει προβολή της διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ με το ARTE «LITTLE LAND» του Nίκου Νταγιαντά. Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση για τα θέματα που αγγίζει η ταινία.

Η ταινία ακολουθεί τον 35χρονο Θοδωρή, ο οποίος εγκαθίσταται μόνιμα στο απομακρυσμένο νησί της Ικαρίας. Εκεί, ανακαλύπτει μια κοινωνία που στηρίζεται στην αυτονομία και τη συνεργασία. Διατηρώντας ζωντανή την Ικαριώτικη παράδοση της «αλλαξάς» -η οποία αναβιώνει τώρα λόγω της κρίσης- πολλοί κάτοικοι της Ικαρίας δεν χρησιμοποιούν χρήματα για όλα όσα χρειάζονται: μελισσοκόμοι, οινοποιοί, αγρότες και ξυλουργοί, είναι πολυτάλαντοι και μαθημένοι στην ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ τους.
Η ταινία, σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά, απέσπασε το Βραβείο WWF για το περιβάλλον και το Βραβείο Habitat της EΡT3 στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013.

Αμέσως μετά, στις 23:15 θα είναι μαζί μας, ο Ορφέας Περίδης με τραγούδια που γεννούν εικόνες δυνατές γεμάτες χρώματα.

Τα μεσάνυχτα θα είναι μαζί μας μια πενταμελής ελληνόφωνη μπάντα, τα Μεθυσμένα Ξωτικά. με κοινωνικοπολιτικό στίχο και πολυσυλλεκτικές μουσικές αναφορές, όπου τα πανκ-ροκ και χιπ χοπ στοιχεία κυριαρχούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου