Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Χάσατε το ρεπορτάζ για την ΕΡΤ, λέει η Huffington Post σε CNN και Reuters


Δημοσιογράφος της Huffington Post τα βάζει με το CNN και το Reuters για το θέμα της ΕΡΤ
Πλημμελή κάλυψη του διεθνούς Τύπου στο θέμα της ΕΡΤ διαπιστώνει με άρθρο της στην Huffington Post η δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Kirsten Han διαπιστώνοντας ότι στην περίπτωση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της Ελλάδας το Success Story δεν είναι ούτε Success αλλά ούτε και Story. Η δημοσιογράφος καταγγέλλει, το ανακριβές ρεπορτάζ του CNN στις 11 Ιουλίου, όταν μετέδιδε αναφορικά με την εκπομπή της (Ε)ΔΤ ότι η ΕΡΤ ξεκίνησε να αναμεταδίδει, παρότι οι εργαζόμενοι της ήταν όπως έλεγε πολύ αναστατωμένοι. Στο στόχαστρο της κριτικής της βρέθηκε και η κάλυψη του Reuters.
Να εξηγήσω κάτι στο CNN γράφει η Kirsten Han
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι πολύ απλά πολύ ενοχλημένοι γιατί αυτό που μεταδίδεται αυτήν τη στιγμή δεν είναι η ΕΡΤ.
Η δημόσια τηλεόραση σήμερα στον αέρα είναι ένα βιαστικό εγχείρημα, από ένα κανάλι που εκπέμπει χωρίς άδεια ούτε κατάλληλο προσωπικό. Για την ακρίβεια, συμπληρώνει,  σκηνοθέτης του οποίου η ταινία ήταν από τις πρώτες που προβλήθηκαν θα κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για δυσφήμιση που προέβαλε το έργο του από αυτό το κατάπτυστο κανάλι.
Για να είμαστε δίκαιοι, συμπληρώνει η δημοσιογράφος, δεν ήταν μόνο το CNN.
Το Reuters μετέδιδε τον Ιούνιο ότι η ΕΡΤ θα ξανάνοιγε μετά τη  «δικαστή νίκη», αφήνοντας να διαφανεί ότι πρόβλημα με τον ξαφνικό της θάνατο είχε επιλυθεί.
Το story του μάλιστα, αναμεταδόθηκε επίσης από άλλα  διεθνή media όπως πχ τον Guardian
Και παρότι όπως σημειώνει μπορεί κανείς να κατανοήσει τα προβλήματα του Διεθνούς Τύπου, οι πόροι του ήταν πάντα περιορισμένοι και το ανθρώπινο δυναμικό δεν είναι αρκετό αυτό όμως δεν συνιστά δικαιολογία για το ανακριβές ρεπορτάζ του CNN και του Reuters.
H δημοσιογράφος καταλήγει το εύστοχο άρθρο της με ένα ρητορικό ερώτημα:
Έχουμε ακούσει για την παρακμή στον τομέα του InternationalNewsReporting. Αν όμως αυτό συμβαίνει τώρα, και αν δίνεται ελάχιστη προσοχή σε μεγάλες ιστορίες σαν αυτή της ΕΡΤ, τι θα συμβεί αν συρρικνωθεί ο τομέα του διεθνούς ρεπορτάζ ακόμα περισσότερο; Αν χάνουμε το ρεπορτάζ για τόσο σημαντικά θέματα όπως η ΕΡΤ τι άλλο θα χάσουμε στο μέλλον;

Πηγή: ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου