Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ3-ΕΣΗΕΜΘ – Ομοβροντία κατά της ένταξης στο κυβερνητικό ρ/το έκτρωμα και της παγίδας του μεταβατικού. Ισχύει η απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ και της ΠΟΕΣΥ της 23ης Ιούλη Αυγούστου 01, 2013 asyntaxtostypos 14 Comments

 http://www.asyntaxtostypos.org/?p=15565

Τα όσα ελέχθησαν από τη συντριπτικότατη πλειοψηφία των συναδέλφων που τοποθετήθηκαν στη σημερινή έκτακτη εργασιακή συνέλευση των  δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜΘ (περίπου 80 παρόντες, 25 μίλησαν), αποτέλεσαν καταπέλτη κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων που στοχεύουν στο:

-να στηθεί ένα ραδιοτηλεοπτικό έκτρωμα με εκλεκτούς του ιερατείου του Μαξίμου και του συγκυβερνώντα συμπολίτη,
-να δελεάσουν οι κυβερνητικοί με «καθρεφτάκια» τους ιθαγενείς (κάτι θεσούλες για την… ΕΡΤ3),
-να πέσουν οι εργαζόμενοι στην παγίδα του μεταβατικού φορέα,
-να ενσπείρει το φοβικό σύνδρομο και να διασπάσει τους εργαζόμενους,
-να δώσει άλλοθι στο «μαύρο» της 11ης Ιουνίου
Όλοι ζήτησαν να συνεχιστεί η ενωτική στάση με παρουσία και λειτουργία μας μέσα στην ΕΡΤ, αποκρούοντας το μεταβατικό ρ/το έκτρωμα, μη υποβάλλοντας αιτήσεις ένταξης και δηλώνοντας πως όποιος πάει σ’ αυτό θα βρεθεί απέναντι στην οργή όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Ο καθένας διαλέγει στρατόπεδο και η πλειοψηφία έδειξε τις διαθέσεις της.
ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ-ΠΑΡΩΔΙΑ» ΤΩΝ ΒΟΪΤΣΙΔΗ-ΔΡΑΓΩΓΙΑ-ΝΤΟΖΗ
Επίσης, η συνέλευση των δημοσιογράφων καταφέρθηκε κατά των «τριών» της ΕΣΗΕΜΘ (Βοϊτσίδη, Δραγώγια, Ντόζη) που πήγανε χθες στην Αθήνα και συνάντησαν τους  υπουργούς Σταμάτη και Καψή, οι οποίοι είδαν ακόμη μιά φορά να τους κοροϊδεύουν κι αυτοί να πηγαίνουν και να ξαναπηγαίνουν, να παρακαλάνε, ζητώντας τί;… λίγα ψίχουλα σε όσους μέχρι τώρα τους υπηρετούσαν και θέλουν να συνεχίσουν το ίδιο έργο με κάθε τίμημα; Μα η διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι να αγωνιστεί μέχρι τέλους, για την αξιοπρέπεια!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜΘ (12:00-17:00):
Ο πρόεδρος Μ. Βοϊτσίδης ενημέρωσε το σώμα της συνέλευσης ότι μετέβη στην Αθήνα μαζί με τον Δ. Ντόζη (που «βάπτισε» αυτόν εκπρόσωπο εργαζομένων, ενώ δεν είναι) και τον Δ. Δραγώγια ως αντιπρόεδρο της ΠΟΕΣΥ (κάτι το οποίο η Ομοσπονδία αγνοεί) για να συναντήσουν τον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης Δ. Σταμάτη, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τον υφυπουργό Π. Καψή.
Χωρίς να φέρουν κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό και δεσμευτικό, μετέφεραν εκ νέου θολές, ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις. Το  μόνο νέο είναι ότι τη Δευτέρα 5.8 θα προκηρυχθεί συμπληρωματική προκήρυξη των εναπομεινάντων 1411 θέσεων (ώστε πέραν των 589 να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000 του μεταβατικού φορέα ρ/το. Έτσι για την ΕΡΤ3 ισχύει το 75% όσων εργάζονταν στις 11/6 δηλαδή περίπου 280.
Για τους περιφερειακούς δε σταθμούς στον χώρο ευθύνης της ΕΣΗΕΜΘ, αυτοί δεν θα παραμείνουν όλοι.  Δεν θα υπάρχουν ΕΡΑ Σερρών Κοζάνης, Καβάλας.
Οι κυβερνητικοί υπουργοί υποσχέθηκαν η ΕΤ3 να είναι ισότιμο κανάλι ενημερωτικό,  μιλώντας για εκπομπή κανονικού προγράμματος. Όλοι, ακόμη και αυτη η τριάδα που μετέβη στην Αθήνα, εξέφρασαν τις μεγάλες επιφυλάξεις τους για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αφού ακόμη και ένα 10λεπτο ενημερωτικό δελτίο μπορεί να βαφτιστεί κανονικό πρόγραμμα.
Όσο για το θέμα της παρουσίας των εργαζομένων μέσα στα κτίρια της ΕΡΤ ειπώθηκε από τον πρόεδρο ότι ελέχθη στους υπουργούς ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της Ένωσης αλλά των ίδιων των εργαζομένων το πως κινούνται και τι πράττουν με βάση τις αποφάσεις τους.  Δεν δώσαμε τίποτε, απλά συζητήσαμε.
Αμέσως τον λόγο πήρε ο γραμματέας Β. Κοντογουλίδης ο οποίος ξεκαθάρισε πως τα όσα μεταφερθήκαν από τους υπουργούς δεν λένε τίποτα απολύτως. Να μη νομιμοποιούμε την κυβέρνηση με τέτοιες επαφές , οι υποσχέσεις Σταμάτη είναι γελοίες και εμείς δεν πρέπει να δίνουμε άλλοθι. Αυτό που επιδιώκουν είναι να διασπάσουν τους εργαζόμενους, την παρουσία και τη λειτουργία τους μέσα στην ΕΡΤ. Το πλαίσιο της ΕΣΗΕΜΘ είναι ξεκάθαρο, δεν δεχόμαστε το μεταβατικό έκτρωμα που αποτελεί την εσχάτη κοροϊδία.
Μετά πήρε τον λόγο η σκηνοθέτιδα της ΕΡΤ 3 Τάνια Χατζηγεωργίου η οποία απευθυνόμενη στον πρόεδρο τον εγκάλεσε γιατί δεν εκλήθηκε η ΠΟΣΠΕΡΤ και κάποιος άλλος από τους άλλους έργαζόμενους και πήγαν μόνο δημοσιογράφοι. Ο Μ. Βοϊτσίδης έριξε το μπαλάκι πίσω λέγοντας ότι δεν τους το ζήτησε κανείς.
Ακούμε πάλι τις ίδιες γενικολογίες (Αν. Γρηγοριάδου)
Οι «τρεις» με τις κινήσεις τους αποστασιοποιούνται από την θέση της ΠΟΕΣΥ περί μη σύμπραξης στο μεταβατικό; (Σοφία Πακαλίδου).
Ο νομικός σύμβουλος της Ενωσης Στρ. Μαυραγάνης ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 147 αγωγές  δημοσιογράφων (συντριπτικό ποσοστό). Πολύ συγκεκριμένα δε, τόνισε ότι οι τυχόν αίτηση ένταξης στο νέο φορέα μπορεί να σημάνει αναγνώριση της λύσης της σύμβασης εργασίας. Η ένταξη στον μεταβατικό φορέα νομικά δυσκολεύει την όποια διεκδίκηση. Ο Μ. Βοϊτσίδης διευκρίνισε, απαντώντας σε καίρια ερώτηση συναδέλφου, ότι η προσφυγή μελών της Ένωσης στον Στρ. Μαυραγάνη για παροχή νομικής βοήθειας και συμβουλής στην περίπτωση που κάποιοι θα σκεφτούν να κάνουν τα χαρτιά τους για τα μεταβατικά σχήματα, δεν συνδέεται με την ΕΣΗΕΜ-Θ και την ιδιότητα του Μαυραγάνη ως νομικού της συμβούλου, αλλά με την ιδιότητά του ως απλού δικηγόρου. (Το θέμα τέθηκε προς διευκρίνηση με δεδομένο το γεγονός της αποστολής σχετικής επιστολής του τελευταίου προς μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ στα προσωπικά τους mail, που τα τελευταία 24ωρα δημιούργησε σύγχυση στις τάξεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3. Ο ίδιος δε ο Στρ. Μαυραγάνης είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε έπειτα από σχετικές «απορίες» που εκφράστηκαν από μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ).
Τα πράγματα πάλι είναι θολά, ενώ δεν διασφαλίζεται η ΕΤ3. Ενώ μιλούσανε μαζί μας αυτοί ετοιμάζανε τη ΔΤ (Δημόσιο Τραγέλαφο) και τη νέα προκήρυξη. Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιχειρούν να εγκλωβίσουν πολλούς σε φοβικές καταστάσεις, κάτι που δεν αρμόζει στους δημοσιογράφους. Αυτοί που θα ενταχθούν με δίμηνες συμβάσεις στο μεταβατικό σχήμα δεν φοβούνται τις εξετάσεις στο… ιερατείο;  Είχαμε κάποια νέα στοιχεία αλλά προς το χειρότερο. Επιχειρούν να μας παγιδεύσουν (Χρ. Γιαννούλης)
Κανένα από τα στοιχεία τα οποία μετέφεραν οι τρεις δεν αποτελούν κάτι το νέο και όλα παραμένουν στο επίπεδο των θολών κυβερνητικών υποσχέσεων. Άρα δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να αποφασίσουμε και παραμένουμε στην απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ της 23ης Ιουλίου με την οποία δηλώνουμε την αντίθεση μας στο μεταβατικό έκτρωμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αναφέρθηκαν στην παγίδα που κρύβει η ένταξη στο τελευταίο και τα καθρεφτάκια που κομίζουν στους ιθαγενείς είναι κι αυτά… σημαδεμένα. Δεν έχει δουλειά κανένας στο όνομα όλων μας να κινείται στους σκοτεινούς δρόμους της εξουσίας. Η κυβέρνηση θέλει να μας ρίξει σε ζούγκλα αλληλοφαγώματος. Η μόνη απάντηση μας είναι να κινηθούμε με αξιοπρέπεια και να μείνουμε όρθιοι, απαντώντας στον πόλεμο που βιώνουμε. (Μπ. Μπίκας)
Η χθεσινή συνάντηση έδειξε την τρύπα στην κυβερνητική συνοχή. Δεν έχει κάνει αίτηση επαρκής αριθμός ερτικών εργαζομένων και αυτό δείχνει η συμπεριφορά των κυβερνώντων. Οταν μας ρώτησε ο Σταμάτης  σε πόσο χρόνο μπορεί να βγει πλήρες πρόγραμμα στην ΕΡΤ3 όταν προσληφθούν οι 280 του μεταβατικού, εμείς απαντήσαμε σε 1 ωρα(Δ. Ντόζης)
[Η ετελευταία αυτή αναφορά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς να τον καταγγέλλουν με ποιό δικαίωμα απάντησε με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Βοϊτσίδης  έσπευδε να διευκρινίσει πως αυτό το είπε ο Ντόζης και ο Δραγώγιας, όχι αυτός. Ο δε Κοντογουλίδης τους εγκαλούσε ότι δεν είχαν καμία τέτοια εξουσιοδότηση]
Να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να μην καταθέσει κανείς αιτήσεις. Σήμερα δεν θα αποφασίσουμε. Να τα ξαναδούμε την επόμενη βδομάδα αναλόγως με τα όσα θα λέει η νέα προκήρυξη (Β. Πεκλάρης). Στην ιδέα του να γίνει νέα εργασιακή συνέλευση την Δευτέρα απάντησε ουσιαστικά ο Β. Κοντογουλίδης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να οριστεί από τώρα η ημερομηνία νέας συνέλευσης αφού δεν υπάρχει κανένα νέο δεδομένο και η απόφαση της Ένωσης είναι γνωστή με δηλωμένη την αντίθεσή της στο μεταβατικό σχήμα.
Όσοι κάνουν αιτήσεις για το μεταβατικό δεν θέλω να έχουν καμία σχέση με εμένα. Ξεκάθαρα είμαστε απέναντι (Β. Κατσάρας)
Η Βάρκιζα της ΕΡΤ οδηγεί  σε έναν αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο. Αλλά στις κρίσιμες στιγμές ξεχωρίζουν τα τριαντάφυλλα από τις τσουκνίδες. Σε αυτό που υφιστάμεθα να ρίξουμε εμείς την δική μας τουφεκιά, γιατί οι δύο πρώτες τουφεκιές έχουν πέσει ήδη από «απέναντι»: Η πρώτη τουφεκιά της άλλης πλευράς έπεσε με το μαύρο στην ΕΡΤ στις 11 Ιούνη και η δεύτερη τουφεκιά με την πρώτη υπογραφή εργαζόμενου στην ΕΡΤ για το μεταβατικό σχήμα. Να συνεχίσουμε την παρουσία μας στην ΕΡΤ και τη λειτουργία προγράμματος. Για τους υπόλοιπους… θα μπορούσα να κλείσω με τη φράση «ραντεβού στα γουναράδικα» αλλά δεν θα το κάνω.  (Θ. Βικόπουλος) (Η τοποθέτηση του συναδέλφου χειροκροτήθηκε θερμά από τους περισσότερους συμμετέχοντες στη συνέλευση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόπειρα να αποδοθεί σε βάθος ο χαρισματικός λόγος του συναδέλφου με την παραπάνω συνοπτική περίληψη, είναι καταδικασμένος σε αποτυχία αλλά, τουλάχιστον, δίνει μια ιδέα για το περιεχόμενο της παρέμβασής του. Όπως σημείωσε συνάδελφος, θα έπρεπε να «κρατηθεί» ο παρεμβατικός του λόγος από την ΕΣΗΕΜ-Θ σε αρχείο, εννοώντας προφανώς ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως συμβολικό κομμάτι του αγώνα για την ΕΡΤ και που στο μέλλον θα αποτελεί σημειολογικό ντοκουμέντο της έκφρασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ3).
Από την αδελφοκτόνα εκδοχή του ελληνικού εμφυλίου πολέμου προτιμώ την εκδοχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, την κοινωνική επανάσταση του ’36. Πέραν για πέρα σωτές οι παρεβάσεις του Β. Κοντογουλίδη. Το μεταβατικό είναι ένα τίποτα όπως και η ΝΕΡΙΤ. Δεν πιάνουμε το τυρί στη φάκα. Την επόμενη φορά δεν θέλω να ακούσω ότι θα προσληφθεί το 75% στο μεταβατικό αλλά ότι το 25% θα είναι αυτό που θα μείνει από έξω.   (Δ. Μακρής)
Δε μ΄ αρέσουν τα παραπολιτικά που ακούω εδω μέσα. Μου είπε, σου ειπε, του είπε… Διεκδικούμε την επαναφορά στην 11η Ιουνίου και λέμε ΟΧΙ στα ψίχουλα του μεταβατικού (Γ. Αγγέλου) Έθεσε -πολύ σωστά- και το ζήτημα των συμβασιούχων, υπενθυμίζοντας ότι αν σήμερα η ΕΡΤ3 λειτουργούσε κανονικά, οι συμβασιούχοι από σήμερα 1 Αυγούστου θα βρίσκονταν έτσι κι αλλιώς εκτός ΕΡΤ αφού θα έληγαν οι συμβάσεις τους. Σε ερώτηση για το αν τέθηκε και το ζήτημα των συμβασιούχων στις συναντήσεις των διαφόρων επιτροπών με τους «κυβερνητικούς», ουσιαστικά απάντηση δεν δόθηκε.
Εγώ θεωρώ το μεταβατικό κάτι σα συμβουλευτική του Παπαδόπουλου και δε συμμετέχω σε ένα τέτοιο πράγμα με τις εντολές της κυβέρνησης και τρόικας. Η αξιοπρέπειά μου λέει: Καλύτερα φτωχός παρά σαμαρικός (Γ. Γεωργιάδης)
Οι υποσχέσεις είναι ψευδεπίγραφες και πρέπει να αποκρούσουμε το ψυχολογικό φορτίο με το οποίο θέλουν να μας επιβαρύνουν. Κανένας να μην περάσει το κατώφλι του εκτρώματος (Στ .Πανούσης)
Μην φάμε τις σάρκες μεταξύ μας και να μην παραχωρούν κάποιοι. (Ν.Χατζηδημητρίου)
Χαίρομαι που βλέπω τέτοια στάση από όλους τους συναδέλφους που συμβαδίζει με την κοινωνική υποστήριξη που έχουμε. Να κινηθούμε ενωτικά και όλοι μαζί στην ίδια πορεία.  (Αλ. Τριανταφύλλου)
Έχουμε πλέον και θανάτους από το κλείσιμο στην ΕΡΤ και αυτό δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ένας 75χρονος πατέρας απολυμένου συναδέλφου της ΕΡΤ έβαλε τέλος στη ζωή του, ένας άλλος συνάδελφος υπέστη εγκεφαλικό στην ΕΡΑ Πατρών και ένας αλληλέγγυος στον αγώνα μας άφησε την τελευταία του πνοή στο προαύλιο της Αγ. Παρασκευής λόγω εμφράγματος από την ένταση των πρώτων ημερών. Άλλοι, πάλι, ζητούν τη βοήθεια ειδικών για να αντιμετωπίσων τη δεινή οικονομική, ατομική και ψυχολογική τους κατάσταση. Η καταφυγή στην απελπισία και την ηττοπάθεια δεν αποτελεί λύση. Η καλύτερη «θεραπευτική» μέθοδος στην παρούσα κατάσταση είναι ο ίδιος ο αγώνας και η συνέχισή του. Να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή. Δεν πρέπει να μας αφορά και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης καμία δήθεν «εξέλιξη» που προκύπτει από τις επαφές των «επιτροπών» με τους διάφορους υπουργούς της εξουσίας. Όταν σε κοροϊδεύουν επανειλλημένως, τότε τίθεται ζήτημα αυτοεκτίμησης. Και αν αυτά ακούγονται ως θεωρίες, θα πρέπει να αντέξουμε σε αυτόν τον αγώνα με τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων αλληλοστήριξης μεταξύ μας σε πρακτική βάση, κυρίως όσων συναδέλφων βρίσκονται σε χειρότερη θέση. Να μην αφεθεί κανείς μόνος. Θα μπορούσε να στηθεί και να λειτουργήσει, ίσως και στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ ένα εστιατόριο που θα προσφέρεται φαγητό για τους άνεργους συναδέλφους στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Να δημιουρηγεί ταμείο αλληλεγγύης για τη στήριξη των πιο αδύναμων. Υιοθετώ την τοποθέτηση του συναδέλφου Θανάση Βικόπουλου. Θα πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο.  Σημασία, τελικά, δεν έχει όχι το ποιοι θα βγουν από τα κτίρια της ΕΡΤ, αλλά το ποιοι θα μπουν και πώς… (Γ. Γκίρμπας)
Δεν πρόκειται να κάνω αίτηση ένταξης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα τελεία και παύλα (Β. Κατσάρας)
Σήμερα έχουμε μία ακόμη οπισθοδρόμηση με την απώλεια των τριών περιφερειακών σταθμών που κόβονται. Μας κοροϊδεύουν, αλλά λένε και άλλα κάνουν. Εμείς στην περιφέρεια θα τους κάνουμε τη ζωή αβίωτη. Κόντρα στην αθλιότητα και τον διχασμό που επιδιώκουν. Να δραστηριοποιηθεί άμεσα το δ.σ. Έπρεπε να υπάρχει εκπρόσωπος της περιφέρειας στη σύνθεση της επιτροπής (Κ.  Δαβάνης). (Ακολούθως, ο πρόεδρος Βοϊτσίδης παραδέχτηκε δημοσίως ότι ήταν «λάθος» του που δεν το έπραξε).
Με αυτόν τον αγώνα εγώ ξαναγεννήθηκα. Γιατί συζητάνε οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜΘ το μεταβατικό φορέα ενώ έχουμε πάρει αντίθετη απόφαση; Η στάση μας πρέπει να είναι ενιαία και όπλο μας η παρουσία μας μέσα στην ΕΡΤ. Επιμένω ότι θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι της ΕΡΤ3 να πάρουν σαφή θέση και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους, να ξέρουμε ποιοι θα υπογράψουν και ποιοι όχι. Συγκινούμαι με τους λόγους κάποιων συναδέλφων αλλά φοβάμαι μην μείνουμε κάποια στιγμή, μόνοι (και άνεργοι) οι Δον Κιχώτες της υπόθεσης, όπως συμβαίνει συνήθως στην ιστορία. (Π. Τομπρή) (Σχετικά με τους Δον Κιχώτες δόθηκε απάντηση από συνάδελφο που είπε ότι «σημασία έχει ότι πάντα ο Δον Κιχώτης βρίσκεται πάντοτε μπροστά ενώ ο Σάντσο Πάντσα πάντοτε βρίσκεται… πίσω και ακολουθεί). Και η ίδια, πάντως, πέρα από τους προβληματισμούς της, σταθερά εκφράζεται υπέρ της συνέχισης του αγώνα και της απόρριψης κάθε «μεταβατικής» σκέψης.
Να δοθεί μάχη για τα περιφερειακά. (Λ. Κασάπης)
Να μη δώσουμε σωσίβιο σε καμία κυβέρνηση και να μην κινούναι κάποιοι ως… ταχυδρόμοι (Β. Κυριακούλης)
Ο μόνος από τους περίπου 80 παρόντες που βγήκε και είπε ότι έκανε αίτηση για το μεταβατικό ήταν ο αθλητικός ρεπόρτερ Γ. Μίνος, ο οποίος προκάλεσε την οργή πολλών συναδέλφων για την ειρωνική, προσβλητική και κακότροπη στάση του.  Έκανε προσβλητική αναφορά σε συγγενικό πρόσωπο μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων των παρισταμένων, ενώ αρκετοί συνάδελφοι ζήτησαν την έξωσή του από την αίθουσα. (Αργότερα κατά τη χαοτική παρέμβασή του, ζήτησε «συγνώμη» για την «παρεκτροπή» του). Τη στιγμή εκείνη, επέστρεψε  στην αίθουσα ο Μ. Βοϊτσίδης (έλειψε για πάνω από 20 λεπτά) και σε σχετικές κρούσεις συναδέλφων ότι ο συγκεκριμένος έπρεπε να αποβληθεί από τον χώρο για την ανοίκεια προσβλητική του συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφου (και μάλλον χωρίς να έχει πληροφορηθεί το ακριβές περιστατικό), έσπευσε να πει ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό αφού ο καθένας μπορεί να τοποθετείται ελεύθερα!   Αντιθέτως, την ίδια ήπια αντίδραση δεν επέδειξε ο πρόεδρος, όταν προς το τέλος της συνέλευσης ζήτησε τον λόγο ο συνάδελφος Γ. Γκίρμπας θέλοντας να τοποθετηθεί ενάντια στον ισχυρισμό ότι μέλη της περίφημης επιτροπής που συνάντησε Σταμάτη-Καψή «δεν έκαναν καμία παραχώρηση», όπως ισχυρίστηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος. Ουσιαστικά ο Μ. Βοϊτσίδης απαγόρευσε τον αντίλογο λέγοντας ότι θα πρέπει να τελειώσει η συνέλευση. Δημιουργήθηκε ένταση και ο συνάδελφος τοποθετήθηκε απευθυνόμενος στους συναδέλφους καταγγέλλοντας παράλληλα τον πρόεδρο για επίδειξη αυταρχισμού.
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ (και διά στόματος προέδρου) ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ  ΕΣΗΕΜΘ (ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΣ) ΤΗΣ 23ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ (ακόμα κι αν καμιά φορά διαφωνεί μαζί της…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου