Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΡΤ καλεί φιλοσόφους

Εργαζομένοι ΕΡΤ προς τους 2.000 Φιλοσόφους: Ελάτε Ραδιομέγαρο!

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προς τους 2.000 συνέδρους του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας στην Αθήνα:
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΈΣ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
Εμείς, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας την εβδομάδα που έρχεται.
Ταυτόχρονα σας υπενθυμίζουμε, ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έκλεισε στις 11 Ιουνίου του 2013 το σταθμό μας.
Το κλείσιμο έγινε πραξικοπηματικά και κατά παράβαση του άρθρου 5α του συντάγματος περί δικαιώματος στην πληροφόρηση.
Από τότε η ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού γίνεται αποκλειστικά από ιδιωτικά ΜΜΕ.
Εναντίον του πρωτοφανούς αυτού κλεισίματος έχουν ταχθεί η European Broadcasting Union EBU, τα συνδικάτα τύπου στην Ευρώπη, καθώς και αναρίθμητες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών σε όλο τον κόσμο.
Εντούτοις, η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί, αρνούμενη και σήμερα να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της 17 Ιουνίου 2013 για τη επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Ταυτόχρονα προετοιμάζει τη λειτουργία μιας νέας, όπως την ονομάζει, «δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», τα εχέγγυα ανεξαρτησίας της οποίας είναι ανύπαρκτα.
Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντιταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κλείσιμο και κάναμε αυτό που επέβαλε η συνείδηση, αλλά και οι εργασιακές υποχρεώσεις μας: Συνεχίσαμε τη λειτουργία του σταθμού – στη βάση ενός μοναδικού για τα ραδιοτηλεοπτικά χρονικά καθεστώτος αυτοδιαχείρισης.
Κι αυτό κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες: Χωρίς τηλέφωνα, που διακόπηκαν ύστερα από εντολή της κυβέρνησης, χωρίς αμοιβές, και υπό τη διαρκή απειλή της βίαιης επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνσή μας από τα κτίρια της ΕΡΤ.
Από τότε, η ΕΡΤ έχει αποσείσει τις δουλείες που της είχαν επιβάλει από την εποχή της ίδρυσης της οι διάφορες κυβερνήσεις και έχει μετατραπεί σε πρότυπο δημόσιας τηλεόρασης – ελεύθερης από κυβερνητικές και κομματικές εξαρτήσεις, πολυφωνικής, και ανοικτής σε όλους τους ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, που ζουν στη χώρα μας.
Οι εκπομπές της αποτελούν ενδιάμεσα υπόδειγμα θεματικής πολυμορφίας και πλουραλισμού των απόψεων –στο πνεύμα της κατηγορικής προσταγής του Γιούργκεν Χάμπερμας για την επιβολή της μη βίαιης βίας του καλύτερου επιχειρήματος.
Παράλληλα, το προαύλιο του Ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής έχει μετατραπεί σε αρένα συζητήσεων κατά το πρότυπο της αρχαίας Αγοράς του Δήμου, καθώς και σε πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο εμφανίζεται κάθε νύχτα το άνθος της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη εκείνο που θεσμοθετείτε εσείς στη θεωρία: Τις εκφάνσεις και προσταγές του Ορθού Λόγου.
Γι αυτό και θέλουμε να σας πληροφορήσουμε άμεσα και από πρώτο χέρι γι αυτό που κάνουμε.
Η πληροφόρηση θα μπορούσε να γίνει με αμφίδρομο τρόπο: Είτε με την εμφάνιση στις διοργανώσεις σας εκπροσώπων της ΕΡΤ (με σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών του συνεδρίου). Είτε με την επίσκεψή σας, κατά μόνας, ή κατά ομάδες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και ενδεχομένως, εφόσον το επιθυμείτε, με τη συμμετοχή σας σε εκπομπές του σταθμού.
Το ιδανικό αποκορύφωμα: Η μετάθεση μιας εκ των εκδηλώσεων σας από το Πανεπιστήμιο στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και στη συνέχεια η συζήτηση με το κοινό – σε μια μοναδική στα παγκόσμια χρονικά συνάντηση του πρακτικού με το θεωρητικό Ορθό Λόγο.
Σε κάθε περίπτωση, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές! Θα χαιρόμασταν πολύ αν θελήσετε να τις περάσετε!
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Διεύθυνση: Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνo επικοινωνίας: Μπάμπης Κοκόσης 6975884581

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου