Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!! ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ!

από το http://fimotro.blogspot.se

Η ΤΡΟΙΚΑ! ΚΑΙ Η  ΕΡΤ

Γράφει ο Κ.Π.
Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να σχολιάσω συναδέλφους της πρώην ΕΡΤ, για την απόφασή τους να συμμετέχουν σε ένα περιφερειακό τηλεοπτικό υβριδικό μόρφωμα χαμηλής στάθμης που λέγεται...
κατ' ευφημισμόν Δημόσια τηλεόραση!(συμβουλή: καλό θα είναι η λέξη«Δημόσια.» να αποφεύγεται. Ο κόσμος έχει αλλεργία με το δημόσιο και όταν ακούει Δημόσια..το μυαλό του.πάει στα Δ.ουρητήρια!). Τα παιδιά δουλειά ζητούσαν-αφού τους απέλυσαν πρώτα-άδειο στομάχι κάτι έπρεπε να κάνουν.

Η κυβέρνηση και τα μεταλλαγμένα τηλεοπτικά υβρίδια (νεκροθάφτες) μετέφεραν το «πτώμα» της ΕΡΤ στις πρώην στρατιωτικές εγκαταστάσεις  της κατεχάκη προστατευμένη περιοχή, ενώ η ψυχή και η καρδιά βρίσκονται στο ραδιομέγαρο. Όσοι παρακολούθησαν το ξεκίνημα της «ΔΤ» και τους παρουσιαστές, τις δύο μέρες, κατάλαβαν πολλά από το νευρικό τους γέλιο και την αμηχανία αυτοσυγκέντρωσης. Η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων δεν έγινε τυχαία, αλλά «αξιοκρατικά».

Όλοι έχουν ένα παρελθόν στο ραδιομέγαρο. Ό ένας υπηρέτησε τη θητεία του εργαζόμενος στις ειδήσεις της ΕΡΤ ελέω Father και καλύπτει ένα από τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν. Ό έτερος το άλλο κόμμα. Και οι δύο με απολυτήριο λυκείου! Μία από τις παρουσιάστριες έχει έναν εθισμό στην ωραιοπάθεια και το «τηλεοπτικό γυαλί», που αν μείνει καιρό εκτός προβολής, το δάκρυ γίνεται ποτάμι! Οι άνθρωποι του ραδιομεγάρου τα γνωρίζουν όλα...(δεν τα γράφω με κακία για τους πρώην συναδέλφους, απλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ποιοι επελέγησαν για ενημέρωση και να τους κρίνουν δίκαια όπως και τα δελτία ειδήσεων που θα ακολουθήσουν)όσο για τα «τσικό» κανένα σχόλιο.

Εκείνο όμως που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο ξεκίνημα της «ΔΤ» είναι ότι κάλεσαν δημοσιογράφους και υπαλλήλους με δικαστικούς επιμελητές, χωρίς ντροπή!!!

Π.χ. μία από τις αποφάσεις: Απόφαση απευθείας ανάθεση σε δικαστικό επιμελητή που αφορά επίδοση κλήσης σε πρώην δημοσιογράφο(δεν αναφέρει όνομα)με σύμβαση ΙΔΑΧ της ΓΓΜΕ-ΓΓΕΕ για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών 20-8-2013 αριθ' πρωτοκόλλου 16089. Υπογραφή διεύθυνση ΚΑΑ Αντωνία Δημητρίου. Αλήθεια, εισαγγελέας, ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχουν; Αλλά πάμε στο διά ταύτα. Μουλάρι! τρόικα! ΕΡΤ..

 Μουλάρι ονομάζεται το ζώο που προέρχεται από τη διασταύρωση (γονιμοποίηση)φοράδας από γάιδαρο. Είναι ένα υβρίδιο, που προκύπτει από τη διασταύρωση δύο διαφορετικών, αλλά συγγενών ειδών. Όπως π.χ. Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.
Το Μουλάρι συνδέεται στενά με την πολιτιστική ιστορία του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτιμούσαν ιδιαίτερα την ορειβατική  ικανότητά του, γι'αυτό μάλιστα και το ονόμαζαν «ΟΡΕΑ!». Η Ομήρου Ηλιάς είναι η πρώτη πηγή που αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζώο. Το Μουλάρι δεν μπορεί να αναπαραχθεί και είναι στείρο! Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις γεννήσεων αλλά είναι πολύ σπάνιες όπως και στην ελληνική πολιτική ζωή του τόπου! Το Μουλάρι συνδυάζει δύο διαφορετικές ιδιότητες, την ουσιαστική και τη μεταφορική.

Α) Επί της ουσίας το Μουλάρι συνδυάζει δυναμικά χαρακτηριστικά από μια τέτοια διασταύρωση. Όπως υπομονή, επιμονή, αντοχή και δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων φορτίων, ακόμη και 250 κιλά!! Σπάνια προσβάλλεται από ασθένειες, παθήσεις, μολύνσεις κλπ. Αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, κρύο, η ζέστη και κυρίως είναι «λιτοδίαιτο!», γι'αυτό και ο άνθρωπος το χρισημοποίησε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Β)Μεταφορικά η λέξη Μουλάρι σημαίνει-μουλαρώνω, μουλάρωμα, πεισμώνω,επιμένω παράλογα σε κάτι,ισχυρογνώμων, μουλαρωμένος πείσμων.
Αυτές λοιπόν τις ιδιότητες του Μουλαριού γνώριζαν οι τροικανοί-Γερμανοί, δανειστές και τοκογλύφοι, από μια τέτοια ερμαφρόδιτη «διασταύρωση» και έδωσαν εντολή σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να έρθουν εις «συνουσίαν» για την παραγωγή ενός νέου πολιτικού υβριδίου με βάση το Μουλάρι!

Δεν υπολόγισαν όμως ότι όταν το «ελληνικό» Μουλάρι το κακομεταχειρίζεσαι, μπορεί να αφηνιάσει και να τα κάνει όλα λίμπα! Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Μέσα όμως από αυτή τη διασταύρωση, βγήκαν και πολιτικά μεταλλαγμένα υβρίδια που είναι άκρως επικίνδυνα.
Ένα κραυγαλέο παράδειγμα είναι η ΕΡΤ-και όχι το μοναδικό-που μετά το «μαύρο» βγήκαν δεκάδες μεταλλαγμένα υβρίδια για να υπερασπιστούν το κλείσιμό της από αυτή τη διασταύρωση.
Αυτά τα υβρίδια της διαφθοράς, που πολλά συμμετείχαν στην «διεφθαρμένη ΕΡΤ», προσπαθούν τώρα να επαναλειτουργήσουν μια νέα υβριδική τηλεόραση μέσα από κρυψώνες,, αστυνομική προστασία και κυβερνητικά κτήρια, με «δίμηνες συμβάσεις», παράνομες προσλήψεις και αποφάσεις!
Αρχιτέκτονες αυτής της υβριδικής τηλεόρασης μετά από κυβερνητική εντολή δύο προσωπικότητες «εγνωσμένου κύρους, όπως και το εποπτικό συμβούλιο και η διευθυντική ομάδα»-θα τρίζουν τα κόκαλα του Κωσταντίνου Καραμανλή όταν καθιέρωνε τον όρο, για να τιμήσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας πρόσωπα διεθνούς αναγνώρισης και κύρους μέσα από την επιστημονική και κοινωνική προσφορά τους και όχι για να τα οικονομήσουν -Γκίκας Μάναλης και Παντελής Καψής.
 Ο πρώτος εγκατεστημένος στο υπ. Οικονομικών και άλλα κτήρια, άσχετος με το αντικείμενο, νομίζει ότι συναλλάσσεται ως χρηματιστηριακός πράκτορας , ο πρώην εργοδότης του βρίσκεται για διακοπές στον κορυδαλλό, ο ίδιος, κορόιδεψε τη βουλή(αλήθεια δεν προσβλήθηκαν οι βουλευτές με το ψέμα; Ζήτησαν την απομάκρυνση του; Γιατί έκαναν την πάπια;) λέγοντας ότι δεν θα κλείσει την ΕΡΤ, ενώ πήγε για την ευθανασία της! Αυτός ο «παράγων» μέσα από την παρανομία των αποφάσεών του και τις ιδιότητές του-εκαθαριστής,διαχειρηστής-προήχθει σε κήνσορα και αναμορφωτή της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Με ποια φερεγγυότητα και αξιοπιστία να εμπιστευθείς ένα τέτοιο πρόσωπο όταν μάλιστα περιβάλλεται από πρώην «στελέχη της διεφθαρμένης ΕΡΤ;».
Ο Παντελής Καψής  εγκατεστημένος στο υπ. Τύπου, συμπεριφέρεται σαν διευθυντής εφημερίδας που είναι και η τέχνη του. Δεν καταλαβαίνει ότι τηλεόραση είναι ζωντανή εικόνα, ψυχή, καρδιά, ουσία, δύναμη, πολιτισμός και όχι ένα άψυχο καθημερινό χαρτί για κάποιο περιτύλιγμα μετά την ανάγνωσή του! Τώρα έβαλαν στο παιχνίδι και την EBU, ενώ έχουν χαθεί και χάνονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα από το μουλάρωμα μιας λανθασμένης πολιτικής απόφασης.
Κύριε Καψή αποφεύγετε τις πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, γίνεστε «γραφικός»,δεν έχετε καλή άρθρωση είστε και αντιτηλεοπτικός. Βγήκατε πάλι σήμερα στο ΣΚΑΙ να δικαιολογήσετε το «τηλεοπτικό φιάσκο» και αναφερθήκατε και στην «ισχυρή» ομάδα ονομαστικά του μεταβατικού φορέα. Ποιόν δουλεύετε; Δεν ήθελα ν αναφερθώ αλλά με προκαλέσατε. Ο κ. Θωμόπουλος διάλυσε τις ειδήσεις της ΕΡΤ και όλοι οι δημοσιογράφοι είναι εναντίον του, δεν είναι αντιδεοντολογικό να βρίσκεται σε αυτή τη θέση; Υπάρχουν αστέρια στην ελεύθερη αγορά. Ο κ.Σοφιανόπουλος επειδή διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο κέντρο Κινηματογράφου ξέρει από τηλεόραση; Ξέρετε σε αυτές τις θέσεις διορίζονται αργόσχολοι! Ο κ.Κοντιζάς μέτριος τεχνικός-τον κάνατε και γενικό της ΕΡΤ εν τη ρύμη του λόγου σας-πρώην συνδικαλιστής, όλοι γνωρίζουν ότι το ραδιομέγαρο, από το γλείψιμο γυαλίζει ακόμα για να γίνει μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και στη συνέχεια να πάρει διευθυντική θέση προκατόχων του που δεν εμφανιζόταν ούτε στα όνειρά του! Ο αριβισμός έχει και όρια. Και κ. Καψή, επειδή μιλάτε συνέχεια για ακομμάτιστη τηλεόραση και βάζετε ταμπέλες στους εργαζόμενους, μπορείτε να μας πείτε τα πρόσωπα αυτά και ότι άλλο έχετε μαζέψει μήπως-λέω, μήπως, προέρχεται  από το χώρο των ψευτοκουλτουριάρηδων; Λέω!
Μαξίμου, ξύπναααα. όσο είναι νωρίς, σε λίγο θα περνάνε έξω από το Μέγαρο φίλοι και οπαδοί σου, θα φτύνουν και εσύ θα νομίζεις ότι ήρθαν τα πρωτοβρόχια!!!

Κύριε Δ.Σταμάτη κ.Χ.Λαζαρίδη κ.Κ.Μπούρα κ.Γ.Μουρούτη κ. Ε.Βενιζέλο κ.Αντώνη Σαμαρά. Εβδομήντα και πλέον μέρες είμαστε στο σκοτάδι, ο ένας δουλεύει τον άλλον και η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, το πείσμα δεν οδηγεί πουθενά. Η ΕΡΤ είναι μία νάρκη και θα ακολουθήσουν και άλλες με απρόβλεπτες συνέπειες. Λύση υπάρχει μία και μοναδική, χωρίς νικητές, ηττημένους και ταπεινωμένους. Είναι κάτι που επιθυμούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Μέσα από παλιές εγκαταστάσεις, κρυψώνες, αστυνομική προστασία, προδοσίες, παρανομίες, εκβιασμούς και υποσχέσεις δεν γίνεται τηλεόραση, όσο και αν ξεκίνησε το μόρφωμα να μεταδίδει και από τα 3 κανάλια ένα πρόγραμμα απελπισίας. Εύχομαι γιαούρτια και αυγά να μην έχουν την τιμητική τους. Το γινάτι βγάζει μάτι!
Αν μάλιστα επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η τρόικα διαφωνεί με τους χειρισμούς και τις προσλήψεις που γίνονται στην  ΕΡΤ, μετά το κλείσιμό της, τότε ούτε ψύλλος στον κόρφο σας. Η τέλεια κυβερνητική ξεφτίλα!!!
Άμεσα δώστε εντολή να λειτουργήσει με οποιονδήποτε τρόπο το ραδιομέγαρο με το υπάρχον έμπειρο προσωπικό. Στο σύνολο των 2656 απολυθέντων το 35-40% είναι έτοιμο να αποχωρήσει μέσα από νόμιμες διαδικασίες,800-1000(συνταξιοδότηση-αποζημίωση)άτομα περίπου. Το υπόλοιπο προσωπικό 1600-1800 εργαζόμενοι, είναι πολλοί λιγότεροι από τις 2000 χιλιάδες προσλήψεις που θέλετε να κάνετε για το μεταβατικό στάδιο. Στη συνέχεια με σωστό ορθολογισμό υπηρεσιών, προσωπικό, παραγωγή προγράμματος και λειτουργίας της νέας ραδιοτηλεόρασης θα γίνει αξιολόγηση και αυτοκάθαρση από τους ίδιους τους εργαζόμενους και επανεξέταση των φακέλων τους λόγω της ιδιομορφίας των ειδικοτήτων. Η εμπειρία του παλιού, εμπλουτισμένο με νέο αίμα, θα δώσει νέα ώθηση στην ψυχαγωγία την ενημέρωση τον πολιτισμό. Με μεταλλαγμένα υβρίδια από διεφθαρμένες η στείρες διασταυρώσεις μάλλον τερατογέννηση θα φέρει μια τέτοια τηλεοπτική κύηση! και μελλοντικά, δικαστήρια και άλλες κυβερνήσεις, θα έχουν πολύ δουλειά.για την«πατρότητα»αυτού του τηλεοπτικού μορφώματος.

Τέλος, ένα καίριο ερώτημα: Τι θα κάνετε κύριοι της κυβέρνησης και «εντολοδόχοι» του τηλεοπτικού κατασκευάσματος, εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συμμετέχουν σε πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές όπως έχουν δηλώσει; Θα κάνετε κυβερνητική προπαγάνδα; Έχετε υπολογίσει το πολιτικό κόστος; Μήπως κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε, πολιτικά και κοινωνικά; Για την Ελλάδα ρε γαμώτο...θα μας πάρουν με τις πέτρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου