Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Περί μεταβατικού, αιτήσεων και ΝΕΡΙΤ



-          Σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Καψή οι αιτήσεις από εργαζόμενους της ΕΡΤ είναι περίπου 1000. Φαίνεται ότι συνυπολογίζει και τους συμβασιούχους  που δεν έχουν όμως τα 200 μόρια.

-          Πάλι με δημόσια δήλωση ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της ΕΡΤ που θα μπορεί να απασχοληθεί στη ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 650 άτομα γιατί οι 2.000 πρέπει οπωσδήποτε να προσμετρηθούν στις απολύσεις που έχει καταγράψει η τρόικα.

-          Σε ότι αφορά τη δυνατότητα επέκτασης της δίμηνης η οποία καθίσταται όλο και πιο δύσκολη νομοθετικά αφού θα απαιτούσε άλλου τύπου  διαδικασία πρόσληψης από αυτή που τρέχει τώρα (ενστάσεις κ.α): Ο Καψής, πάλι με δημόσια δήλωση, αποκλείει να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα τώρα. Επιμένει στα περί πολιτικών δεσμεύσεων και λέει ότι δεν μπορεί να ανανεώσει συμβάσεις που δεν έχουν ακόμη συναφθεί! Αν υπήρχε πρόθεση να μην παραμείνουν οι συνάδελφοι σε καθεστώς εκκρεμότητας και ομηρίας ο κ. Καψής θα είχε μεριμνήσει για τη νομοθετική ρύθμιση της δυνατότητας ανανέωσης των συμβάσεων την οποία ο ισχύον νόμος απαγορεύει.

-          Δηλώνει επίσης ότι η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει σε 3-4 μήνες και ότι η διαδικασία προσλήψεων θα είναι με διαδικασίες ΑΣΕΠ εντελώς ανοικτή,  χωρίς πριμοδότηση για τους εργαζομένους είτε της ΕΡΤ είτε της ΔΤ.


-    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου