Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Ο ΜΑΝΑΒΗΣ» στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΕΡΧΕΤΑΙ «Ο ΜΑΝΑΒΗΣ»   στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
 ΤΟΥ  ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΡΙΤΗ 27-8   στις 22.00

22.00 : Ετοιμαστείτε, έρχεται "ο Μανάβης"  στο θερινό σινεμά  του ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Διεύθυνση φωτογραφίας:  Χάρης Φάρρου
Μοντάζ : Αποστόλης  Αγρογιάννης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82'

 Η ταινία  θα προβληθεί στο προαύλιο της ΕΡΤ την Τρίτη 27-8, στα πλαίσια μιας παρουσίασης στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.
 Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την συμμετοχή του.

 Ο  πλανόδιος μανάβης Νίκος Αναστασίου  με τη γυναίκα του Σοφία,  κάνουν το ίδιο δρομολόγιο από τη δεκαετία του 1980, κάθε  εβδομάδα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου! Τα τελευταία χρόνια στο δρομολόγιο βοηθάνε και τα δυο τους παιδιά, ο Κώστας και ο Θύμιος. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα ο Νίκος και η οικογένειά του επισκέπτονται τα εγκαταλειμμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου, σε  μία διαδρομή 75 χιλιομέτρων Η ταινία παρακολουθεί το δρομολόγιο τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου. . .
 Η οικογένεια αυτή δεν είναι απλά έμποροι μαναβικής αλλά κυρίως  η μοναδική σταθερή επικοινωνία  των  κατοίκων τους με τον πολιτισμό και τον έξω κόσμο. Ένα "δούναι και λαβείν" διαφορετικό, που πυροδότησε την ιδέα του ντοκιμαντέρ.  Ο σκηνοθέτης είδε ότι "αυτό που συμβαίνει με τον μανάβη και τους κατοίκους της Πίνδου δεν είναι μια απλή πράξη αγοροπωλησίας αλλά ουσιαστικά μια πράξη ανθρώπινης επικοινωνίας»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου