Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Καψή-Καλφαγιάννη την Τετάρτη

από: Τυπολογίες

Ο Γκίκας Μάναλης, ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ.
Ο Γκίκας Μάναλης, ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ.
Καθοριστικές εξελίξεις για στη μάχη για τον έλεγχο του Ραδιομεγάρου και το μέλλον της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα. Την Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι ορίστηκε συνάντηση μεταξύ του Παντελή Καψή και της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την εξεύρεση λύσης, με την πρόταση στο τραπέζι  την αποπληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους που βρίσκονται εντός του Ραδιομεγάρου. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία οι διμηνίτες της “Δ.Τ.” μπορούν να λάβουν ως 15.000 ευρώ αποζημίωση από την ΕΡΤ καθώς έχουν βρει δουλειά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απολυμένους της ΕΡΤ, που δεν έχουν εργασία και συνεπώς δικαιούνται το σύνολο των δεδουλευμένων τους.
Ταυτόχρονα όμως την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του Γκίκα Μάναλη, δημιουργείται εντός του υπουργείο Οικονομικών, διεύθυνση “Δημόσιας Τηλεόρασης”, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα προφανή ζητήματα νόμιμης λειτουργίας. Το στέλεχος που προορίζεται για τη θέση της γενικής διεύθυνσης της “Δ.Τ.” εισηγείται να μην καταβληθούν καθόλου αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, με την επίκληση της οικονομικής κατάστασης. Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν περάσει αυτή η πρόταση, η περίπτωση της ΕΡΤ θα αποτελεί “πιλότο” και για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Είναι άραγε το παιχνίδι του “κακού και του καλού μπάτσου” στην υπόθεση της ΕΡΤ; Η συνάντηση θα γίνει με τις δύο πλευρές να έχουν εξαπολύσει βαριές κατηγορίες ή μία για την άλλη, με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, να αποκαλεί τον Παντελή Καψή “άνθρωπο των διαπλεκομένων” και τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να επιρρίπτει τις ευθύνες για την πορεία της ΕΡΤ στους εργαζόμενους.  Ως τώρα, Καλφαγιάννης και Καψής δεν έχουν δεχθεί να βρεθούν στο ίδιο τηλεοπτικό τραπέζι διαλόγου, ενώ ο πρώην διευθυντής των “Νέων” δεν έχει δεχθεί να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, επιλέγοντας τα προσωπικές συναντήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, με τους εκπροσώπους του Τύπου.
Αν περάσει το σχέδιο Μάναλη, τότε το καθεστώς …ΕΙΡΤ  θα λάβει και θεσμική διάσταση με τη λειτουργίας τηλεόρασης από το υπουργείο Οκονομικών, όπως στο παρελθόν συνέβαινε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων. Το πλέον επιβαρυντικό για το σύνολο των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ θα είναι η κατάργηση των αποζημιώσεων, αν βεβαίως γίνει δεκτή η σχετική εισήγηση.Και τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου