Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κατρούγκαλος - Χριστακάκη: Στη βιασύνη τους να βάλουν πρόεδρο στη ΝΕΡΙΤ κατήργησαν το δικό τους νόμο!

Κατρούγκαλος - Χριστακάκη: Στη βιασύνη τους να βάλουν πρόεδρο στη ΝΕΡΙΤ κατήργησαν το δικό τους νόμο!
Χρήσιμη η υπενθύμιση της διαδικασίας για την πρόσληψη προέδρου - διευθύνοντα συμβούλου που αποφάσισαν οι ίδιοι που έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ, από τους Γιώργο Κατρούγκαλο και Αλεξάνδρα Χριστακάκη, υποψήφιους ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση τοποθέτησης νέου προέδρου στη ΝΕΡΙΤ, του Αντώνη Μακρυδημήτρη, μέσω του ΑΠΕ. Όπως σημειώνουν ο νόμος που ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ προβλέπει τη διαδικασία δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης των υποψηφιών. Τον Ιούλιο του 2013 ψηφίστηκε ο νόμος, θα το ξέχασαν το Μαξίμου και ο Σίμος Κεδίκογλου μάλλον. Τώρα που έφυγε και ο Π.Καψής ο οποίος είχε αναλάβει να κρατάει τα ...μπόσικα, σιγά μη διαβάσουν τι πέρασαν από τη Βουλή για να σκεπάσουν το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ξεδιάντροποι;
Αναδημοσίευση από το greek-tv.com.blogspot.gr
Ολόκληρη η δήλωση:

 
"Ανομία και αδιαφάνεια στο βασίλειο της ΝΕΡΙΤ"

Το πραξικόπημα που ξεκίνησε με το μαύρο στην ΕΡΤ και την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζεται. Οι ίδιοι που κατήγγελλαν  υποκριτικά την διαφθορά των αδιαφανών προσλήψεων της παλαιάς ΕΡΤ (τα καμώματα των δικών τους παλαιοκομματικών δηλαδή) ξαναπαίζουν ξεδιάντροπα το ίδιο παιχνίδι ανομίας. Στο πλαίσιο του γενικότερου αλισβερισιού προσλήψεων του νέου μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τον δικό τους νόμο, που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για την επιλογή του Προέδρου.

Σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 9 του νόμου 4173/2013,  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγεται  με δημόσια πρόσκληση του Εποπτικού Συμβουλίου, μέσω ανεξάρτητου ιδιωτικού φορέα επιλογής, που   αξιολογεί τις υποψηφιότητες και υποδεικνύει τους τρεις υποψηφίους που συγκέντρωσαν την  υψηλότερη βαθμολογία. Ένας από αυτούς επιλέγεται, μετά από ακρόαση, από το Εποπτικό Συμβούλιο.  Τα ίδια ισχύουν, σύμφωνα με την παρ. 10 του ίδιου άρθρου και για την αντικατάσταση τυχόν παυθέντος Προέδρου, όπως συνέβη στην περίπτωση Προκοπάκη. -Υπάρχει και μεταβατική διάταξη, που προβλέπει ότι τα παραπάνω δεν θα γίνουν, όπως και δεν έγιναν, κατά την πρώτη, όμως, μόνον εφαρμογή του νόμου.-

Παρόλα αυτά, τοποθετήθηκε άμεσα, χωρίς την τήρηση καμιάς διαδικασίας, χωρίς αιδώ και χωρίς προσχήματα, νέος Πρόεδρος στη θέση του παλιού. (Ο οποίος φαίνεται ότι δεν κατάλαβε ακόμη σε τι λάκκο τον ρίχνουν…)
Προφανώς η συγκυβέρνηση τίποτα δεν ξέχασε από τα παλαιoκομματικά της χούγια, τίποτα δεν έμαθε από την κρίση. Τα παιχνίδια αναξιοκρατίας καλά κρατούν. Όχι για πολύ, όμως. Στις 25 ψηφίζουμε για ανατροπή.

Γιώργος Κατρούγκαλος
Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Αλεξάνδρα Χριστακάκη
Απολυμένη ΕΡΤ
Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου