Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Νομικά «αμπελοφάσουλα» η απάντηση του Υπ.Οικ. για τις καθαρίστριες.





                                                                                                                
Μόνο, με νεότερη  απόφαση αρμοδίου δικαστηρίου μπορεί να ανασταλεί η άμεση εκτελεστότητα, της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες.

Μέχρι τότε , υπάρχει στο ακέραιο,  η υποχρέωση του κ. Στουρνάρα και των Δ/των του να συμμορφωθούν, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, σε  όλες ανεξαιρέτως τις διατάξεις της απόφασης, που τους έχει νόμιμα επιδοθεί.

Μέχρι να εκδοθεί νεότερη δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή , ο  Υπ. Οικ. δεν απαλλάσσεται  από την, άμεσα εκτελεστή, υποχρέωση του να  επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες . Είναι άνευ σημασίας ότι, όπως ανακοίνωσε,  θα κάνει αίτηση αναίρεσης και θα κάνει αίτηση αναστολής και θα προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο κ.λ.π . Όσο είναι σε ισχύ, η απόφαση που του έχει επιδοθεί, είναι εξ ίσου ισχυρή  η υποχρέωση του να συμμορφωθεί , όσες αναιρέσεις και να κάνει ή θα κάνει.

Στην αντίθετη περίπτωση,  η έννομη τάξη και ο ποινικός κώδικας ( άρθρο 232Α ) τιμωρούν, με ποινή φυλάκισης, μέχρι ένα έτος, οποιονδήποτε από πρόθεση δεν συμμορφώνεται σε διάταξη δικαστικής απόφασης.

Ο κ. Στουρνάρας,  σκόπιμα αρνούμενος την αυτονόητη υποχρέωση του, να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη,   παραβιάζει  τον ποινικό νόμο, δυναμιτίζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και προσβάλλει βάναυσα  τη Δικαιοσύνη   και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Όμως, όπως κάθε παραβάτης του ποινικού νόμου, έτσι,  ο ίδιος και οι   Δ/ντες του υπουργείου του, είναι εκτεθειμένοι,  στην αυτόφωρη ποινική διαδικασία και την άμεση σύλληψή τους, αν ζητηθεί, με μήνυση από τις ενδιαφερόμενες, η ποινική δίωξη τους. Το έγκλημα τους είναι  αυτόφωρο  και διαρκεί, όχι  για 48 ώρες, αλλά για όσο χρόνο παρατείνεται η παράνομη κατάσταση της μη επαναπρόσληψης.   

 Μικροψυχία ,  μοχθηρία , βαθιά  περιφρόνηση των θεσμών ,το στίγμα του κ. Στουρνάρα. Δεν έχει μάθει να χάνει. Βρήκε τις Δασκάλες του.                                                                                  

                                                                                                Νίκος  Μαβίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου