Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Οι άνθρωποι που αντιστέκονται εδώ και 15 μήνες θα είναι ο βασικός πυρήνας της ΕΡΤ



Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Οι δυο πρώτες ερωτήσεις ξεκίνησαν από τους εκπροσώπους της Ελεύθερης ΕΡΤ, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου,
Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Βαγγέλη Σπυριδωνίδη.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΗΣ («ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ»):
Κύριε Τσίπρα, 15 μήνες μετά το πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ένα τμήμα των εργαζομένων, όπως πολύ καλά ξέρετε και είπατε και στην αρχική σας τοποθέτηση, παραμένουμε στο χώρο εργασίας, δίνουμε ένα αγώνα για την αξιοπρέπειά μας, αλλά παραμένοντας στο χώρο, διαφυλάττουμε την περιουσία της ΕΡΤ που είναι περιουσία του ελληνικού λαού και κανενός Υπουργείου Οικονομικών.
Χθες στην ομιλία σας την οποία το κυβερνητικό μόρφωμα αρνήθηκε να παρουσιάσει, μιλήσατε για νέα ΕΡΤ από μηδενική βάση. Θα ήθελα να μας πείτε τι σημαίνει αυτό ακριβώς και θα ήθελα να το συνδέσω, με την άδειά σας, με κάτι που είχατε πει και από εκεί καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλης προτεραιότητας ζήτημα, σε συνέντευξη που είχατε δώσει στη REAL NEWS και στο συνάδελφο Βασίλη Σκουρή, ακριβώς απαντώντας για τις προτεραιότητές σας μετά την κατάργηση των μνημονίων, θέτετε ζήτημα δημοκρατίας παντού από την πρώτη μέρα και θα ήθελα εδώ λίγο να μας διευκρινίσετε, γιατί κι εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι στα καλύτερά της η δημοκρατία.
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Σπυριδωνίδη, ό,τι έχουμε δεσμευτεί σε σχέση με την ΕΡΤ, με την πραγματικά δημόσια ανεξάρτητη και πλουραλιστική ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση που θα ανασυγκροτηθεί, ισχύει.
Έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ώστε να ανασυγκροτηθεί η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση σε μια νέα βάση σε σχέση με αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή δεν θα είναι μια ΕΡΤ που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση. Θα ελέγχεται από την κοινωνία, θα ελέγχεται από τους πολίτες, θα ελέγχεται από τον ελληνικό λαό, ο οποίος και θα κρίνει το παραγόμενο προϊόν.
Θα ελέγχεται και σε μεγάλο βαθμό θα διοικείται και από τους ανθρώπους της, θα είναι μια ΕΡΤ στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών, ανεξάρτητων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών. Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε, ούτε να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας, τις επιλογές που έξω από κάθε λογική νομιμότητας και συνταγματικής έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συγκροτώντας αρχικά τη Δημόσια Τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ.
Θέλω να γίνω σαφής ότι σε αυτό το σχεδιασμό τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται και επιμένουν στο μετερίζι για την πλουραλιστική ενημέρωση όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε και θα τον εντάξουμε, σε αυτόν τον σχεδιασμό αυτός ο κόσμος θα είναι συμμέτοχος και θα λάβει μέρος της ευθύνης, θα λάβει μέρος στην ευθύνη και στη συναπόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου