Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΗΤΑΝ ΕΦΗΜΕΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡΟΣ

Μόλις επέστρεψα από την κηδεία του Κώστα Εφήμερου, ήμασταν όλοι εκεί να τον αποχαιρετήσουμε, πολύς κόσμος. Η Μάνα του τον έκλαψε, τον μοιρολόγισε, μα μόνο όσοι βρεθήκαμε κοντά της την ακούσαμε. 
Ο θρήνος εκφράστηκε ήσυχα, σιωπηλά, αν και κάποιες στιγμές συντονισμένης σιωπής ήταν εκκωφαντικές. Στεφάνια δεν υπήρχαν πολλά, τέσσερα, πέντε το πολύ, από την οικογένεια του, κι ένα απ αυτά που πρόλαβα να διαβάσω καθώς ανέμισε η άσπρη κορδέλα του, ήταν από τον πρόεδρο της Βουλής. Άλλωστε η παράκληση της οικογένειας του Κώστα ήταν, αντί στεφάνων, όποιος και όποια το επιθυμεί να κάνει μία δωρεά στους λογαριασμούς του TPP.*
Η βροχούλα, την ώρα της ταφής μαλάκωσε το χώμα που τον σκέπασε και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει και να καρπίσει, αυτός ο πολύτιμος σπόρος. Ο σπόρος φυτεύτηκε, από μας τώρα εξαρτάται, από όλους εμάς που ήμασταν εκεί με τη φυσική ή νοερή παρουσία μας
, να περιφράξουμε το εύφορο χωράφι, για να μην μπουν τα άγρια, ή και τα ήμερα ζώα, από τους διπλανούς στάβλους και τα κοτέτσια και τα καταβροχθίσουν όλα. Και βέβαια πάνω από όλα να το διατηρήσουμε εύφορο, να το φροντίζουμε και να το ποτίζουμε.

Γιώργος Παπαζαχαρίου






*ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
6598-105207-071 (PAPADOPOULOU ZOI)
IBAN: GR03 0171 5980 0065 9810 5207 071
BIC: PIRBGRAA Παρακαλούμε για πρακτικούς λόγους, να μην χρησιμοποιείτε το Paypal ή τους λογαριασμούς του Κώστα για τις δωρεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου